آیا کابل فیبرنوری در آینده جانشین کابل مسی می شود؟
آیا کابل فیبرنوری در آینده جانشین کابل مسی می شود؟
آیا کابل فیبرنوری در آینده جانشین کابل مسی می شود؟
کابل نوری و کابل مسی هر دو قادر هستند اینترنت خانه ها و شرکت ها را تامین کنند. امروزه به دلیل اینکه مراکز داده به سرعت بالایی احتیاج دارند، به نظر می رسد کابل فیبر نوری از محبوبیت بیشتری برخوردار است؛ چرا که فیبرها قادر هستند پهنای باند بالتر و فاصله های ارتباطی طولانی تری را پشتیبانی کنند. با پیشرفت فناوری POE، کابل های مسی در کاربردهایی مانند دوربین مداربسته IP یا شبکه های درون ساختمانی اهمیت خود را نگه داشته اند، به دلیل اینکه می توانند داده ها را منتقل دهند و همزمان برق را نیز تامین کنند.
در ادامه با تیم مفتاح رایانه افزار همراه باشید تا بدانید میان کابل فیبر نوری و مسی کدام یک انتخاب بهتری برای آینده خواهند بود و آیا فیبر می تواند جایگزین مس شود؟ مفتاح راینه افزار با سال ها فعالیت در زمینه وصل کابل فیبر و مسی و همچنین سنتر توانسته است پیشرفت چشمگیری را در این صنعت به دست آورد.
توسعه رو به رشد کابل فیبر نوری
از هنگام معرفی کابل فیبر نوری به عنوان برترین محیط انتقال شناخته شده است. فناوری فیبر با بهره وری از کابل هایی از جنس رشته های شیشه ای و یا پلاستیکی که قادر هستند نور را منتقل کنند، کار می کند. این کار سبب می شود سیگنال های صوتی و یا داده به جای سیگنال های الکتریکی، به عنوان پرتوهای موری از کابل رد شوند. به همین دلیل کابل فیبر نوری در مقایسه با کابل نوری قادر است داده های بسیار زیادی را با یکپارچگی و نظم بیشتر در فاصله های طولانی تر انتقال دهد.
فیبرها از تداخل الکتریکی محافظت شده هستند،که باعث اطمینان پذیری ایمنی آن ها شده است. به همین دلیل در مرکزهای داده، بیشتر اتصالات میان سرورها با ارتباطات نوری جایگزین شده اند.در چند سال گذشته با پیشرفت سریع برنامه های به روزرسانی گوشی و برنامه های FTTX، بازار جهانی کابل فیبر نوری به سرعت رو به رشد و توسعه بوده است و نرخ ترکیبی رشد سالانه که همان CAGA است از سال ۲۰۱۳ تا ۲۰۱۸ به مقدار ۱۱٫۴۵ درصد تجربه کرده است. افزون بر این پیدایش ۵G و loT که همان اینترنت اشیاء است منجر به تقاضای بالایی برای فیبرها در چند سال آینده خواهد شد، چرا که فیبرها قادر هستند سرعت بالاتر با تلف شدن کمتر را ارائه دهند و در نتیجه در فاصله های طولانی کارایی بیشتری داشته باشند.
فیبرها خطراتی مثل آتش سوزی را ندارند که این به معنای ایمنی بیشتر است. نمایان است که فیبرها در راستای اوج گرفتن هستند و در آینده نقش بسیار مهمی را در دنیای شبکه بر عهده خواهند داشت.
کابل مسی همچنان ادامه می دهد
برعکس فیبر، کابل شبکه مسی داده ها را توسط پالس های الکتریکی منتقل می کند، که بسیار عالی برای سیگنال های صوتی است. اگر چه امروز بکارگیری فیبر سهم وسیعی از بازار را توسط تقاضا برای سرعت داده بیشتر به دست آورده است اما مس هنوز که هنوز است طرفدارانی دارد و بازنشسته نشده است. و دارای مزایایی همچون هزینه کمتر و پشتیبانی از گستره بزرگتری از سرعت داده را حفظ کرده است. همچنین کابل شبکه از سرعت ۱۰Mbps پشتیبانی می کند، این به این معنی است که کابل مسی قادر به پشتیبانی از قطعات الکتریکی هست که سرعت شبکه را بین دستگاه های جدیدتر و پر سرعت تر و تجهیزات کهنه تر و کندتر، متعادل می سازد.
به همین دلیل سیستم های مسی همچنان پایدار می مانند. افزون بر این کابل های مسی با واسطه بستر ارتباطی RJ45 از PoE پشتیبانی می کنند. این بدین معنا است که یک کابل شبکه را می توان به تنهایی برای تامین ارتباط داده و هم تامین توان الکتریکی استفاده کرد. بروز رسانی ایجاد شده است که رشد کابل های RJ45 را تحریک می کند زیرا پیکربندی MPTL قادر است دسترسی انعطاف پذیری را در اختیار کاربران بگذارد. به ویژه در سیستم های دوربین مداربسته که از دوربین های IP در زمانی طولانی استفاده می کنند. افزون بر این تحت شرایط کابل کشی افقی، کابل کشی مسی همچنان برای منتقل کردن صدا و شبکه های درون ساختمانی استفاده وسیعی دارد. بافت اینترنت اشیاء با همواری بازار کابل شبکه صنعتی که RJ45 را به عنوان یک بستر ارتباطی استاندارد قبول دارد، فرصت های سود آوری را برای بازار سیم های رشته ای مسی به وجود آورده است.
آیا فیبر در آینده به طور کامل جایگزین مس خواهد شد؟
طبق گفته هایی که پیشتر عنوان شد در بیشتر مرکزهای داده، فیبر به دلیل احتیاج شدید به پهنای باند، بازار را تحت فرمانروایی خود دارد البته نه در ایران، همچنین کابل های فیبر نوری نسبت به دخیل شدن الکترومغناطیسی نفوذ پذیر نیستند و محیط برای نصب و راه اندازی آن ها به نسبت کابل های مسی مشکل نیست. به همین علت فیبر نصب آسان تری دارد. اما دقت کنید اگر چه تفاوت قیمت میان کابل مسی و فیبر کاهش یافته است اما هزینه کلی کابل های فیبر نوری از کابل های مسی زیادتر است. به همین دلیل فیبرها به طور معمول در محیطی که نیازمند پهنای باند بیشتر است مثل مراکز داده مورد استفاده قرار می گیرند.
همچنین کابل شبکه هزینه کمتری دارد. فیبر نوری نوع ویژه ای از شیشه است و نسبت به مس از ظرافت بیشتری برخوردار است به همین دلیل نگهداری کابل های مسی هزینه کمتری از فیبر را در پی دارد. همچنین با دستگاه های کهنه تر اترنت سازگاری دارد. کابل کشی مسی در کاربردهای منتقل کردن صدا و داده و شبکه های درون ساختمانی مورد استفاده قرار می گیرد. افزون بر این کاربردهایی در کابل کشی افقی، POE و یا IOT استفاده از کابل مسی را رواج می دهند. به همین دلیل فیبر به طور کامل نمی تواند جایگزین مس شود. واقعیت این است که شیوه های فیبری و مسی در آینده قابل پیش بینی در جوار هم حضور خواهد داشت و هر یک با تومه به قابلیت هایی که دارد در جاهای مناسب خود مورد استفاده قرار می گیرند.
برای نصب و راه اندازی و خرید بدون واسطه کابل های فیبر نوری با شرکت مفتاح رایانه افزار در ارتباط باشید تا همه خدمات را در کمترین زمان ممکن و نازلترین قیمت به دست آورید.