تکنولوژی iLO چیست؟ – پارت اول

تکنولوژی iLO چیست؟ – پارت اول

تکنولوژی iLO چیست؟

تکنولوژی iLO چیست؟ - پارت اول

 سهم وسیعی از بازار فروش در صحنه تکنولوژی های سخت افزاری و در ارتباط با شبکه را فروش سرور به خود اختصاص داده است.در میان این سرور های hp نقش پررنگی را عهده دار است ؛ زیرا از کیفیت و امکانات و ویژگی هایی برخوردار هستند که برای کاربران بسیار جذاب است.در این مقاله با مفتاح رایانه افزار همراه باشید که به نقد و بررسی یکی از این ویژگی ها که همان ilo است و لایسنس ها و کاربردهای و انواع مختلف شیوه های پیکربندی ilo بپردازیم و همچنین ilo 5 را با ilo 4 مقایسه میکنیم و راه کارهای تامین امنیت iLo را برای شما کاربران عزیز شرح می دهیم.

مخفف عبارت integrated Lights-Out Management است. تکنولوژی iLo ویژه سرورهای hp است. اچ پی، چیپ سیلیکونی BMC ویژه خود را طراحی نموده و از آن به عنوان HPE ILO نام برده می شود‌.سخت افزاری که دارای یک پورت خروجی RJ45 است ILO نامیده می شود که در کنار دیگر پورت های شبکه روی سرور جا میگیرند. این پورت قادر است از راه شبکه، اتصال از راه دور را برای ادمین مهیا کند تا امکان مانیتور کردن سخت افزارهای سرور را تامین کند.از جدیدترین نسخه این تکنولوژی می توان به ILO5  اشاره کرد که همزمان با عرضه سرورهای نسل ۱۰ اچ پی روانه بازار شدند که قابلیت های برتری نسبت به نسل قبلی خود یعنی ILO 4 دارد.

پورت ILO از یک چیپ سخت افزاری و پردازنده ویژه برخوردار است که با استفاده از آن قادر هستید مانیتورینگ و کنترل خوبی را به روی سرورهای خود داشته باشید که اهمیت ندارد در آن لحظه در کجای دنیا هستید.در حقیقت ILO یک پورت اترنت است که قابلیت فعال شدن و بهره وری همزمان با ابزار Rom Setup یا RBSU  را دارا است.در اکثر مواقع امکاناتی که ILO ارائه می دهد، نجات دهنده بیشتر مدیران شبکه به ویژه در رفع مشکل از راه دور است.پورت ILO جدا از سیستم عامل سرور، سرویس دهی نیز می کند که از راه Setup iLo می توان تنظیمات مربوطه را درست کرد. این پورت یک IP آدرس به خود جذب می کند و می توان از راه دور و به واسطه شبکه به آن متصل شد. بعد از انجام دادن تنظیمات می توان از راه مرورگر بدون هیچ دخالت دهنده ای به سرور وصل شد و امکاناتی نظیر دسترسی به BIOS و مدیریت پاور سرور مثل خاموش یا روشن کردن و یا راه اندازی مجدد آن را انجام داد.

از امکانات دیگر پورت ILO می توان به پیکربندی، به روز رسانی، مانیتورینگ شبکه و راه اندازی سرویس ها از راه دور اشاره کرد. این پورت قابلیت دریافت آدرس IP و حتی FQDN را همچنین برای متصل شدن دارد و شما قادر هستند با استفاده از IP یا FQDN به واسطه رابط تحت وب یا کنسول تحت وب که از این سرویس در اختیار شما قرار می دهد، سرور خود را مدیریت کنید. در حقیقت پورت ILO یک پورت کارت شبکه به نظر می آید که می تواند ارتباط شبکه ایِ جدا و آدرس IP جدا از محدوده شبکه عادی را دریافت کند و در صورت امکان دریافت آدرس از DHCP را نیز دارا است که به شکل پیش فرض در این تکنولوژی قرار دارد و برای معنای IP استاتیک باید این قابلیت را OFF کنیم.

جدول نسخه‌های iLO براساس نسل سرور

در این جدول نسخه‌های معرفی شده iLO در هر نسل سرور HPE را مشاهده می‌فرمایید:

نسخه سرورها
iLO HPE Proliant G2, G3, G4 ,G6
iLO 2 HPE Proliant G5 , G6
iLO 3 HPE Proliant G7
iLO 4 HPE Proliant G8 , G9
iLO 5 HPE Proliant G10

iLO عملکرد جداگانه ای نسبت به سیستم عامل سرور داشته و بدون نیاز آن نیز مدیر IT می تواند به آن دسترسی داشته باشد.

مطالب مرتبط

پاسخی بگذارید