قابلیت انتقال قدرت از طریق کابل اترنت (Power over Ethernet) که در اصطلاح به آن PoE نیز گفته میشود، امروزه به صورت گسترده در شبکههای مختلف برای تامین انرژی مورد نیاز دستگاههای صوتی و تصویری و همچنین کامپیوترهای بدون آداپتور استفاده میشود. راه اندازی شبکه PoE علاوه بر این که پیچیدگی راه اندازی شبکه را به میزان قابل توجهی کاهش میدهد، از لحاظ هزینه و زمان نیز بسیار به صرفه است. چرا که تنها از طریق یک کابل، امکان تامین جریان برق مورد نیاز دستگاه و انتقال اطلاعات فراهم میشود.
قابلیت PoE در گذشته در شبکههای تلفنی VoIP و دوبینهای مدار بسته استفاده میشد. اما امروزه دستگاههای بسیاری در بازار وجود دارند که از این تکنولوژی پشتیبانی میکنند. PoE همچنان در تلاش است تا ظرفیتهای خود را گسترش دهد. زیرا بسیاری از دستگاههای جدید که به استفاده از PoE روی آوردهاند، برای عملکرد بهینه به جریان برق قابل توجهی نیاز دارند. اکسس پوینتها، نمایشگرهای دیجیتالی، سیستمهای ویدیو کنفرانس و لپتاپها، از جمله دستگاههایی هستند که میتوانند جریان برق مورد نیاز خود را از طریق کابلهای اترنت دریافت کنند. جدیدترین استاندارد PoE با نام IEEE 802.3bt امکان انتقال جریان ۱۰۰ وات را بر روی کابلهای اترنت فراهم میکند.
انتقال جریان PoE
انتقال جریانهای قوی برق از طریق کابل اترنت، چالشهایی را نیز به وجود میآورد. به هر میزان که جریان مورد استفاده توسط دستگاه بالا رود، ما شاهد افزایش گرما تولید شده در سیم خواهیم بود، که این امر عملکرد شبکه را با اختلال مواجه خواهد کرد. به عبارت دیگر، افزایش دمای داخل سیم باعث تاخیر در اجرای دستورات میشود و طول عمر کابل را به میزان چشمگیری کاهش میدهد.
انتخاب کابل مناسب در ایجاد یک شبکه PoE میتواند تاثیر بسیاری در میزان گرمای تولید شده در سیم و در نهایت، عملکرد کلی شبکه داشته باشد. در یک شبکه PoE معمولا از کابلهای گروه ۵e و گروه ۶ استفاده میشود. به پیشنهاد کارشناسان، بهترین کابل برای شبکه PoE، کابلهای Cat6A هستند. در این مقاله دلایل برتری این کابلها به سایر محصولات موجود در بازار را برررسی میکنیم.