شبکه چیست؟ – بخش دوم

شبکه چیست؟ – بخش دوم

شبکه چیست؟ – بخش دوم

شبکه چیست؟ - بخش دوم

انواع توپولوژی شبکه

توپولوژی مش

در این نوع توپولوژی هر دستگاه از راه یک نقطه ویژه به نقطه یا نود دستگاه دیگر در شبکه وصل می شود‌. در این مدل چند راه از یک کامپیوتر به کامپیوتر دیگر موجود است و این توپولوژی شامل سوئیچ، هاب  و یا کامپیوتر مرکزی نیست. نمونه ای توپولوژی مش اینترنت است. از این تمولوژی معمولا برای پیاده سازی WAN مکانی که خرابی و اختلال در ارتباطات نگرانی  وسیعی به حساب می آید بهره برده می شود.

توپولوژی ستاره ای

در این توپولوژی هر دستگاه در  شبکه به یک دستگاه مرکزی به اسم تهاب وصل است که برعکس توپولوژی مش، این توپولوژی اجازه ارتباط مستقیم بین دستگاه ها را نمی دهد به این معنا که یک دستگاه بایستی از راه مرکز ارتباط برقرار کند. با استفاده از کابل کواکسیال یا کابل های RJ45 اتصال در این توپولوژی شکل میگیرد. قابل توجه شما کاربران عزیز توپولوژی ستاره ای از محبوب ترین توپولوژی ها در اجرای شبکه است.

توپولوژی خطی

یک کابل اصلی در توپولوژی خطی وجود دارد که همه ی دستگاه ها از راه خطوط به این کابل متصل می شوند. از جایی که همه داده ها از راه کابل اصلی انتقال داده می شوند، محدودیت خط ها و مسافتی که یک کابل شبکه اصلی قادر است داشته باشد در این مدل به چشم میخورد. از این توپولوژی به طور معمول در شبکه اترنت و شبکه استاندارد بهره برده می شود. با توجه به ساختار این توپولوژی می توان گفت پیکربندی این مدل در مقایسه با دیگر مدل ها بسیار ساده تر است.

توپولوژی حلقه ای

ارتباط هر دستگاه  با دو دستگاه در دو طرف آن در توپولوژی شبکه حلقه ای به چشم میخورد که در آخر ساختار یک حلقه را به وجود می آورد‌. همانند توپولوژی خطی است با این اختلاف وع دارای انتها در اتصال می باشد.

توپولوژی درختی

این توپولوژی در حقیقت ترکیبی از توپولوژی خطی و ستاره ای است. توپولوژی درختی نوعی ساختار است که در آن همه کامپیوترها به شیوه سلسله مراتبی به همدیگر متصل می شوند. بالاترین گره در این توپولوژی به عنوان گره ریشه شناخته شده و تمام گره های دیگر فرزندان و زیر مجموعه های گره ریشه هستند.

توپولوژی ترکیبی

از ترکیب  کردن دو یا چند توپولوژی، توپولوژی شبکه ترکیبی ساخته می شود. در حقیقت در این توپولوژی ارتباط بین پیوندها و گره های متنوع برای انتقال داده است.

چه کسانی به شبکه احتیاج دارند؟

درحالیکه محل کار شما به بیش از یک کامپیوتر مجهز است، در روند کاری شما نصب و راه اندازی شبکه کامپیوتری نقش بسیار بسزایی دارد. امروزه بودن شبکه کامپیوتری و اینترنت برای هر شرکت لازم است، به همین دلیل هدف اصلی از نصب و راه اندازی شبکه برقرار کردن ارتباط سیستم ها با همدیگر، هزینه کم در خرید تجهیزات سخت افزاری و مدیریت خوب تر است.

ویژگی های شبکه

امکان دارد شبکه های کامپیوتری شاخه ای از مهندسی برق، مهندسی الکترونیک ، ارتباطات از راه دور، علوم رایانه، فناوری اطلاعات و یا مهندسی کامپیوتر باشد.

یک شبکه این امتیاز را می دهد که شبکه های کامپیوتری منبع های ریاضیات و اطلاعاتی را برای بهره بردن کاربران و نرم افزارهای دیگر به اشتراک بگذاریم. کاربران قادر هستند از راه شبکه از منبع های متعددی که به واسطه تجهیزات شبکه به اشتراک گذاشته می شود، بهره ببرند.  یک شبکه این امکان را می دهد تا توانایی به اشتراک گذاشتن انواع اطلاعات و فایل ها را با نوع های متعدد و سند های مختلف، برای سیستم ها و کاربران شبکه  با به وجود آوردن سطح دسترسی برای هر شخص و یا سیستم دیگر داشته باشیم.برای انجام دادن وظیفه های خود سیستم های محاسباتی توزیع شده در شبکه از سیستم محاسباتی منبع یا همان سرور برای محاسبه استفاده می کنند.امکان دارد در شبکه های کامپیوتری هکرهای امنیتی، با هدف سودجویانه به سیستم های کامپیوتری موجود در شبکه راه پیدا کرده و ویروس ها و کرم های کامپیوتری را در شبکه نشر دهد و یا با حمله های متعدد از سرویس دهی تجهیزات و سرور ها در شبکه ممانعت کند.

فناوری شبکه های کامپیوتری چنان وسیع شده است که در همه ی مکان های تجاری و غیر تجاری مورد استفاده قرار میگیرد.

مطالب مرتبط

پاسخی بگذارید