طبقه بندی مودم روترها

طبقه بندی مودم روترها

طبقه بندی مودم روترها

طبقه بندی مودم روترها

به‌طور کلی مودم روترهایی که امروزه توسط کاربران و شرکت‌ها استفاده می‌شود از نظر کارکرد به دو نوع ADSL/VDSL و سیم‌کارت‌خور (مودم سیار) تقسیم می‌شوند:

  1. مودم‌های ADSL/VDSL بر مبنای خطوط تلفن ثابت کار می‌کنند
  2. مودم‌های سیم‌کارت‌خور به دکل‌های مخابراتی BTS متصل شده و اینترنت را در دسترس کاربران قرار می‌دهند.

بر همین اساس کاربران از طریق خطوط تلفن ثابت یا خط تلفن همراه می‌توانند به اینترنت متصل شده یا شبکه‌های وای فای را پیاده‌سازی کنند.

مودم روترهایی که برای اتصال به اینترنت از خط تلفن همراه استفاده می‌کنند به سه گروه زیر تقسیم می‌شوند:

  1. مودم‌هایی که به شکل توکار در وسایلی همچون گوشی‌های هوشمند و تبلت‌ها قرار می‌گیرند.
  2. مودم‌هایی که به شکل خارجی و مستقل از گوشی‌های هوشمند در بازار وجود دارند و بر مبنای کارکرد به مودم GSM، مودم GPRS، مودم‌های ۳G و TD-LTE و ۵G تقسیم می‌شوند.
  3. مودم‌هایی که اپراتورهای مخابراتی از آن‌ها استفاده می‌کنند و سمت سرور یا همان ارایه‌دهنده خدمات نصب می‌شوند.

برای آن‌که تجهیزات کلاینت قابلیت اتصال به اینترنت را داشته باشند دو مکانیزم ارتباطی با سیم و بدون سیم وجود دارد. برای برقراری ارتباط سیمی به درگاه‌های LAN نیاز است. برای کاربرانی که تنها از یک دستگاه کلاینت استفاده می‌کنند و دستگاه آن‌ها در نزدیکی مودم روتر قرار دارد بهترین انتخاب، کابل شبکه است، زیرا سرعت انتقال بیشتر و پایدار بهتری را ارائه می‌کند.

پورت‌های خانگی روی مودم روترها را می‌توان برای کاربردهای مختلفی همچون ساخت شبکه‌های خانگی استفاده کرد. این پورت‌ها اجازه می‌دهند دستگاه‌هایی همچون چاپگرها را به مودم روتر متصل کنید یا دستگاه ذخیره‌ساز را به مودم روتر متصل کرده و به ساده‌ترین شکل به اطلاعات دسترسی پیدا کنید.

برخی از مودم روتر‌های وایرلس اجازه می‌دهند تا کاربران از اینترنت سیم‌کارت استفاده کرده و اینترنت پر سرعت همراه را میان دستگاه‌های مختلف به‌اشتراک قرار دهند.

مطالب مرتبط

پاسخی بگذارید