پروتکل در شبکه به چه معناست ، بررسی انواع پروتکل شبکه – بخش اول
آخرین بروزرسانی 2022/02/24 at 08:58 ق.ظ
پروتکل در شبکه به چه معناست ، بررسی انواع پروتکل شبکه – بخش اول
پروتکل در شبکه به چه معناست ، بررسی انواع پروتکل شبکه
به طور کلی پروتکل مجموعه ای از قوانین می باشد که برای پردازش داده ها به کار برده می شود. سیستم های درون یک شبکه با استفاده از این پروتکل ها می توانند با یکدیگر ارتباط داشته باشند.پروتکل هایی که استاندارد شده باشد در واقع مانند یک زبان مشترک برای سیستم ها است. مانند این که افراد در نقاط مختلف دنیا زبان های بومی همدیگر را نمی شناسند و توسط یک زبان مشترک با یکدیگر ارتباط برقرار می کنند. بنابراین می توان گفت اگر سیستمی از پروتکل آی پی استفاده کند هر سیستم دیگری به راحتی می تواند با آن ارتباط برقرار کند. اما باید توجه داشت که اگر سیستمی از پروتکل آی پی استفاده کند و سیستم دیگر از آن استفاده نکند این ارتباط برقرار نمی شود.امروزه پروتکل های زیادی در اینترنت وجود دارد و هر پروتکل بر اساس این که در کدام لایه از مدل OSI موجود می باشند مورد بررسی قرار می گیرند.
لایه های OSI چیست؟
OSI که به معنی ارتباط متقابل سیستم های باز است در واقع یک بازنمایی انتزاعی از نحوه کار اینترنت می باشد. این مدل دارای ۷ لایه است که هر کدام از این لایه ها کارکردهای مختلفی در شبکه دارند.
– لایه اول لایه ی فیزیکی نام دارد که این لایه جریان بیتی خام را روی رسانه ی فیزیکی جا به جا می کند.
– لایه دوم دیتا لینک می باشد، که وظیفه ی تعریف قالب بندی داده ها روی شبکه بر عهده دارد.
– لایه سوم لایه شبکه است، که وظیفه ی تصمیم گیری در مورد مسیر فیزیکی که داده ها باید طی کند را دارد. لایه ی چهارم لایه ی انتقال نام دارد، که وظیفه دارد داده های موجود را با استفاده از دو پروتکل انتقال TCP و UDP منتقل کند.
– لایه پنجم لایه ی نشست بوده که این لایه اتصال ها را نگهداری کرده و مسئولیت کنترل پورت ها و نشست ها را بر عهده دارد.
– لایه بعدی یعنی لایه ی ششم لایه ارائه نام دارد، این لایه وظیفه ی رمز نگاری داده ها را بر عهده دارد و قالب بندی صحیح داده ها را نیز تضمین می کند.
– و لایه آخر یعنی لایه ی هفتم لایه اپلیکیشن است، که در واقع لایه ی تعامل انسان و کامپیوتر است که با استفاده از این لایه می توانند به سرویس های شبکه دسترسی داشته باشند.