کابل کواکسیال Coaxial چیست؟

کابل کواکسیال Coaxial چیست؟

کابل کواکسیال Coaxial چیست؟

کابل کواکسیال Coaxial چیست؟

کابل کواکسیال، شامل یک کانال فیزیکی است که وظیفه آن انتقال سیگنال الکتریکی است. این کانال از یک هادی فلزی تشکیل شده است که یک محاظ رسانا آن را می پوشاند. امروز در این مقاله قصد داریم شما را با عنوان کابل کواکسیال Coaxial، به طور کامل آشنا کنیم. اگر علاقه مند به این موضوع هستید، تا پایان مقاله با ما همراه باشید.

کابل کواکسیال

همان گونه که در ابتدای مقاله به آن اشاره شد، کابل کواکسیال، سیگنال الکترکی را منتقل می کند. این کابل به صورت محافظ دار طراحی شده است. هسته مسی موجود در این کابل، دیتا را منتقل می کند بدون آن که هیچ گونه عوامل محیطی بر روی آن تاثیر بگذارد. ساختار کابل کواکسیال به صورت زیر است:

ساختار کابل Coaxial

این کابل دارای یک لایه مرکزی می باشد که هادی الکتریکی بوده و عایق بندی دارد. این طراحی سبب می شود که سینگال های الکتریکی درون کابل محصور بمانند و نویزهای الکتریکی و سایر عوامل دیگر، اختلالی در انتقال آن ایجاد نکند. لایه مرکزی این کابل، از سیم مسی نازکی تشکیل شده است که این سیم ممکن است در برخی موارد به صورت ساده و در برخی دیگر به صورت تابیده شده، باشد. به دور این سیم مسی نازک، یک عایق وجود دارد که آن را به طور کامل پوشانده است. بر روی این عایق یک لایه مس مشبک یا بافته شده از جنس مس یا فلز، وجود دارد. تمام ساختار ذکر شده درون یک عایق بیرونی وجود دارد. کابل کواکسیال انواع مختلفی دارد که در ادامه مقاله به معرفی آن ها می پردازیم:

انواع کابل کواکسیال

– کابل کواکسیال هارد لاین Hard- line coaxial cable

در این نوع کابل، سیم مسی به صورت کانال گردی وجود دارد که دور تا دور آن را محافظی از جنس مس و آلومینیوم، پوشانده است. کاربرد این این نوع کابل، اتصال ترانسمیتور به آنتن است.

– کابل کواکسیال تریاکسیال Triaxial cable

این نوع کابل به وسیله سه لایه محافظ پوشانده شده است که وظیفه این لایه های محافظ، محافظت از سیگنال انتقالی است. این نوع کابل در ویدئو ها کاربرد دارد.

– کابل کواکسیال ریجید لاین Rigid line coaxial cable

این نوع کابل از دو کانال مسی تشکیل شده است و از آن در مصارف داخلی و ترانسمیتورهای قوی فرکانس های رادیویی، استفاده می شود.

– کابل کواکسیال Radiating cable

این نوع کابل از لحاظ ظاهری شباهت زیادی به کابل هارد لاین دارد اما طول موج فرکانس رادیویی در آن، متفاوت است. کاربرد این هارد در تونل های زیرزمینی، تجهیزات نظامی و آسانسور است.

*کابل های کواکسیال بیش تر در رنگ های سفید، مشکی و قهوه ای، وجود دارند.

کابل کواکسیال چه کاربردی دارد؟

به کابل های کواکسیال، کابل آنتن و یا سیم آنتن می گویند. برای انتقال اطلاعات در ماهواره ها و تلویزیون ها، از کابل کواکسیال آنتن، استفاده می شود‌. کاربرد و استفاده از این کابل فقط در مصارف خانگی محدود نمی شود و کاربرد تجاری نیز دارد.  از این کابل در صنعت مخابرات، برای برقراری ارتباط بین دکل های تلفن و دکل های مرکزی، از این نوع کابل استفاده می شود.

یکی دیگر از کاربردهای کابل کواکسیال، اتصال به دستگاه های ریپیتر است. این دستگاه قابلیت انتقال اطلاعات صوتی و تصویری در فواصل دور را، دارد. از دیگر کاربردهای این کابل می توان به اتومبیل سازی، اتصال دیش ماهواره، اتصال گیرنده های تلویزیونی، تجهیزات نظامی، آسانسورها و غیره، اشاره کرد.

مزایای کابل کواکسیال Coaxial

– سیم کشی کابل های کواکسیال، ارزان است و هزینه زیاردی ندارد.

– راه اندازی، نصب و پیکربندی این کابل، ساده و راحت است و نیاز به متخصص و دانش خاصی ندارد. خود شما می توانید کابل مورد نظر را نصب و راه اندازی کنید.

– گسترس و توسعه این نوع کابل ها، کار سختی نیست.

– این نوع کابل در برابر اختلالات الکترومغناطیسی و نویزها، مقاومت نشان می دهد و سیگنال را به خوبی منتقل می کند.

– در برابر عوامل محیطی مانند گرما، سرما، باد، باران و غیره، دوام و مقاومت بالایی دارند.

معایب کابل کواکسیال Coaxial

این نوع کابل با وجود مزایای زیادی که دارد، معایبی نیز دارد که استفاده آن را در برخی از مجموعه ها، محدود کرده است. از جمله این معایب می توان به موارد زیر اشاره نمود:

– ضخامت و وزن این تجهیزات شبکه ، زیاد است که جا به جایی و حمل و نقل آن را دشوار می کند.

– به دلیل این که در این کابل ها از هادی مسی استفاده شده است، سرعت انتقال سینگنال در این نوع کابل ها نسبت به فیبرهای نوری، کم تر است.

– در صورتی که بخشی از کابل کواکسیال دچار اختلال و خرابی شود، عملکرد کل مجموعه، مختل می شود.

ترمیم کابل کواکسیال

قدم اول:  قسمت های از این کابل را که دچار شکاف و پارگی شده اند، توسط چسب حرارتی می پوشانیم.

قدم دوم: قسمت های آسیب دیده کابل را توسط کاتر  از قسمت های سالم، جدا می کنیم.

قدم سوم: پس از جدا کردن قسمت های آسیب دیده کابل، قسمت های انتهایی کابل را به هم متصل می کنیم. پوشش سیاه رنگ کابل را به سمت پشت، می پیچیم و سپس قسمت نقره ای کابل را روی عایق و روکش خارجی کابل، تا می زنیم.

قدم چهارم: به کمک یک قلموی باریک آغشته به چسب مایع، مقداری چسب مایع بر روی لایه جدید می ریزیم تا با این کار یک لایه عایق جدید، به وجود آوریم.

قدم پنجم: بعد از خشک شدن چسب، لایه ها را به وضعیت اولیه برمی گردانیم و دو سر کابل را با استفاده از یک کابل اتصال دهنده حرارتی، به هم متصل می کنیم.

با انجام پنج مرحله ذکر شده در بالا، می توانید به راحتی کابل کواکسیال آسیب دیده خود را ترمیم کنید.

شرکت مهندسی مفتاح رایانه افزار:

شرکت مفتاح رایانه افزار ، از سال ۱۳۸۱ تا به امروز، با کمک مجموعه و تیم مجرب و سخت کوش خود، در زمینه دیتاسنتر و شبکه و هم چنین سرویس دهی و خدمات مربوط به آن، در حال فعالیت است. این شرکت در سال های فعالیت خود با ارائه محصولات با کیفیت و بی نظیر، توانسته است رضایت مشتریان زیادی را به خود جلب کند. تمامی محصولات موجود در این شرکت، دارای ضمانت نامه و خدمات پس از فروش هستند. اگر قصد خرید هر کدام از کابل های کواکسیال را دارید، پیشنهاد ما به شما خرید این محصول از شرکت مهندسی مفتاح رایانه افزار، با کیفیت عالی و قیمت مناسب، است.

مطالب مرتبط

پاسخی بگذارید