امنیت سایبری چیست و چطور می توان آن را تامین کرد؟ – بخش دوم
امنیت سایبری چیست و چطور می توان آن را تامین کرد؟ – بخش دوم
امنیت سایبری چیست و چطور می توان آن را تامین کرد؟
مولفه های فضای سایبری
فضای مجازی به طور کلی یک دامنه ی جهانی در یک محیط اطلاعاتی است، این دامنه از شبکه ها و زیر ساخت های فناوری اطلاعات مانند اینترنت، شبکه های ارتباطی از راه دور، سیستم های رایانه ای و غیره تشکیل شده است.می توان گفت که فضای مجازی در سه لایه و پنج مولفه تشکیل شده است. این سه لایه عبارت است از لایه فیزیکی، لایه منطقی و لایه اجتماعی.
و پنج مولفه های آن مولفه جغرافیایی، شبکه فیزیکی، شبکه منطقی، پرسونای سایبری و پرسونای کلی هستند.
لایه فیزیکی
لایه فیزیکی از مولفه جغرافیایی و شبکه فیزیکی تشکیل شده است، مولفه ی جغرافیایی نشان دهنده ی موقعیت فیزیکی عناصر شبکه است.از نظر مولفه ی جغرافیایی تمامی جنبه های فیزیکی باید به صورت مداوم با هم در ارتباط باشند تا افراد در هر جای دنیا و قاره های مختلف بتوانند با یکدیگر تعامل داشته باشند.شبکه فیزیکی از تمامی سخت افزارها و زیر ساخت ها تشکیل شده است، این زیر ساخت ها ممکن است سیمی، بی سیم و یا نوری باشند.این سخت افزارها و زیر ساخت ها قابلیت پشتیبانی از شبکه و اتصالات فیزیکی شبکه مانند سیم، کابل، روتر و سرور را دارد.
لایه منطقی
لایه منطقی از مولفه های شبکه منطقی تشکل شده است که این مولفه ها ماهیت فنی دارند. مولفه ها همچنین شامل اتصالات منطقی بین گره ها نیز می باشد.گره یعنی تمام دستگاه هایی که به شبکه متصل هستند مانند رایانه ها یا تلفن های همراه و سایر تجهیزات شبکه.در شبکه هایی که مبتنی بر پروتکل اینترنت هستند یک گره در واقع دستگاهی است که آدرس آی پی داشته باشد.
لایه اجتماعی
لایه های اجتماعی شامل جنبه های انسانی و شناختی بوده و همچنین شامل مولفه پرسونای سایبری و پرسونای واقعی فردمی باشد.
مولفه های پرسونای سایبری شامل اطلاعات است که این اطلاعات در شناسایی و تعیین هویت افراد در شبکه استفاده می شود. مولفه ی پرسونای افراد ماهیت واقعی فرد را نشان می دهند به این معنا که هر شخص می تواند حساب های کاربری مختلفی را در فضای سایبری برای خود ایجاد کند. به عنوان مثال یک فرد می تواند چندین ایمیل را در فضای اینترنت داشته باشد.