بررسی انواع کابل شبکه از نظر جنس آن ها
بررسی انواع کابل شبکه از نظر جنس آن ها
بررسی انواع کابل شبکه از نظر جنس آن ها
در مقاله می خواهیم درباره ی جنس های مختلف انواع کابل های شبکه با شما صحبت کنیم. امیدواریم با کمک این مقاله بتوانید بهترین مدل کابل شبکه ی مورد نیازتان را خریداری نمایید. در حالت کلی دو نوع اصلی کابل در شبکه های LAN وجود دارد. که این تقسیم بندی ها بر اساس جنس کابل انجام می شود.
- کابل شبکه مسی
سیم های مسی می توانند سیگنالها را با استفاده از جریان الکتریکی و ولتاژ منتقل کنند. کاربرد کابل مسی در سیم کشی های کوتاه مثل داخل داکت و بین کامپیوترها و وال پلیت ها، و یا کابل های Patch پچ، و یا اتصالات اینترکانکت است.
رابطه ی بین پهنای باند و میزان مس به کار رفته در سیم مستقیم بوده و هر چه میزان مس بیشتر باشد، توانایی کابل در پهنای باند بیشتر خواهد بود.
انواع کابل های مسی :
- کابل کواکسیال که شامل Thinnet و Thicknet است و در صنایع بیشتر استفاده میشود.
- کابل زوج سیم به هم تابیده Twistet Pair که شامل کابل Unshielded Twisted یا UTP و کابل Shielded Twisted Pair یا STPاست.
- کابل شبکه فیبر نوری
این نوع از کابل ها که از شیشه ساخته شده اند و سیگنال ها را با پالس ها و امواج نوری منتقل میکنند. کابل فیبر نوری در اتصالات بین ساختمانی و یا ارتباطاتی که نیازمند سرعت بسیار بالا هستند کاربرد دارد. در جاهایی که پهنای باند بالا لازم داریم مثل مراکز داده، و یا ظرفیت بالا نیاز داریم مثل بیمارستان ها و فرودگاه ها و بانک ها، کابل فیبر نوری مناسب است چون سرعت بسیار بالایی دارد و حجم بالایی داده را انتقال میدهد.
انواع کابل فیبر نوری عبارتند از:
- Single Mode که در فواصل خیلی دور استفاده میشود.
- MultiMode ظرفیت بالاتری دارد.
- کابل زوج به هم تابیده Twisted Pair
یکی از رایج ترین انواع کابل های شبکه کابل های Twisted Pair یا کابل زوج به هم تابیده هستند. شبکه های محلی یا LAN، دفاتر، مغازه ها، فروشگاه ها، مثال هایی از کاربردهای کابل زوج به هم تابیده است. کابل زوج به هم تابیده در بسیاری از شبکه های اترنت استفاده میشود. این کابل ها از چهار جفت سیم نازک تشکیل شدهاند که با هم زیر روکش بیرونی قرار میگیرند. حالا چرا جفت به هم تابیده؟
نویز پذیری در کابل های زوج به هم تابیده
هر جفت سیم با تعداد پیچش خاص در هر اینچ، به دور هم پیچیده میشوند تا هم روی جفت های دیگر تداخل سیگنالی یا Crosstalk ایجاد نکنند و هم از دیگر دستگاه های الکتریکی تاثیری نگیرند. هر چه میزان تابیده شدن جفت سیم ها بیشتر باشد، نرخ انتقال و البته قیمت کابل، بیشتر خواهد بود. میزان پیچش باعث به وجود آمدن انواع کابل شبکه زوج سیم به هم تابیده میشود.
در زمینه نویز پذیری این نکته را به یاد داشته باشید که هرچه میزان پیچش و تابیدن جفت سیم ها به دور هم بیشتر باشد، نویزپذیری کابل شبکه کمتر خواهد بود زیرا تداخل الکترومغناطیسی کمتر میشود. از طرفی هم افت سیگنال یا همان Attenuation در طول مسیر کاهش خواهد یافت. همچنین این مساله بر بهبود میزان پهنای باند هم تاثیرگذار است.
تداخل الکترومغناطیسی معادل عبارت ElectroMagnetic Interference است که به صورت مخفف EMI گفته میشود.