تفاوت رایانش ابر عمومی و خصوصی چیست و چه مزایایی دارند؟ – بخش اول

تفاوت رایانش ابر عمومی و خصوصی چیست و چه مزایایی دارند؟ – بخش اول

تفاوت رایانش ابر عمومی و خصوصی چیست و چه مزایایی دارند؟ – بخش اول

تفاوت رایانش ابر عمومی و خصوصی چیست و چه مزایایی دارند؟ - بخش اول

قبل از آن‌که به فکر استفاده از رایانش ابری عمومی یا خصوصی باشید باید در مورد مزایا و معایب این ابرها اطلاعات کاملی داشته باشید، همه جوانب را بسنجید تا در نهایت تشخیص دهید که آیا استفاده از ابر عمومی مناسب است یا بهتر است به فکر استفاده از ابر خصوصی باشید. در این مقاله فالنیک علاوه بر بیان تفاوت ابر عمومی و ابر خصوصی، مزایا و معایب هر کدام نیز بررسی می‌شوند.

خرید سرور لازمه ارائه خدمات رایانش ابری به مخاطبان است. در رایانش ابر عمومی بخشی از سرور برای مدت معمولی در اختیار کاربران قرار می‌گیرد، در حالی که ابر خصوصی تنها به مشتریان خاصی سرویس‌دهی می‌کند.

ابر عمومی چه مزایایی دارد؟

از مزایای ابر عمومی نسبت به زیرساخت‌های سنتی فناوری اطلاعات به موارد زیر باید اشاره کرد:

دسترسی به فناوری‌های جدید: سازمان‌هایی که از ارائه‌دهندگان بزرگ ابری استفاده می‌کنند، به آخرین فناوری‌های صنعت فناوری اطلاعات، برنامه‌های مبتنی بر یادگیری ماشین و هوش مصنوعی، دسترسی به مکانیزم ذخیره‌سازی لحظه‌ای، تهیه اسنپ‌شات‌ها و… دسترسی دارند. بسیاری از مشتریان زیرساخت‌های ابری به دلیل هزینه زیادی که وجود دارد، به چنین خدماتی دسترسی ندارند.

مقیاسپذیری تقریباً نامحدود: ظرفیت و منابع ابر به سرعت گسترش می‌یابد تا به درخواست‌های کاربران و افزایش ترافیک به‌درستی پاسخ دهد. کاربران ابر عمومی نیز به دلیل معماری‌های خاصی مثل ناحیه دسترس‌پذیری، شبکه تحویل محتوا و وجود ارائه‌دهندگان مختلف خدمات ابری به افزونگی و دسترس‌پذیری بهتری دسترسی دارند. علاوه بر افزونگی و دسترس‌پذیری، کاربران ابر عمومی از طریق واسط‌های شبکه ارائه‌دهنده به اتصالات سریع‌تری دسترسی دارند. نباید از این نکته غافل شد که همواره مشکلات پهنای باند و تأخیر وجود دارد.

انعطافپذیری: ماهیت انعطاف‌پذیر و مقیاس‌پذیر ذخیره‌سازی ابری عمومی، کاربران را قادر می‌سازد تا حجم بالایی از داده‌ها را ذخیره کرده و به‌راحتی به آن‌ها دسترسی داشته باشند. بسیاری از سازمان‌ها برای بازیابی پس از فاجعه، پشتیبان‌گیری از داده‌ها و برنامه‌ها در مواقع اضطراری یا قطعی به ابر متکی هستند. کارشناسان شبکه توصیه نمی‌کنند تا همه داده‌ها را به طور نامحدود روی راه‌حل‌های ابری ذخیره‌سازی کنید، اما بر مبنای یک خط‌مشی واحد این امکان وجود دارد تا داده‌ها را به شکلی ‌ذخیره‌سازی کرد که داده‌های قدیمی از فضای ذخیره‌سازی حذف شوند و نمونه‌های جدیدتر جایگزین شوند تا هزینه استفاده از رایانش ابری در بلندمدت زیاد نشود و حریم خصوصی نیز حفظ شود.

تجزیه و تحلیل: سازمان‌ها باید معیارهای درستی را هنگام ذخیره‌سازی داده‌ها مشخص کنند و منابعی که استفاده می‌کنند را تجمیع کنند. انجام این کار یک مزیت دیگر نیز دارد که تجزیه و تحلیل داده‌های ابری را ساده‌تر می‌کند. سرویس‌های ابری عمومی می‌توانند تجزیه و تحلیل را در حجم بالا انجام دهند و انواع داده‌ها را برای ارائه بینش‌های تجاری در خود جای دهند.

سایر مزایای ابر عمومی شامل دسترسی به زیرساخت قابل اعتماد ارائه‌دهنده و انتزاعی کردن فرآیندهای کاری است که سرباره را به میزان قابل توجهی کم می‌کند. رویکرد فوق به کارکنان فناوری اطلاعات اجازه می‌دهد تا روی کارهایی که برای کسب‌وکار مهم‌تر هستند، مانند نوشتن کد برای برنامه‌ها، تمرکز کنند.

برای ایجاد زیرساخت ابر عمومی نیاز به سرور مناسب است، برای اطلاع از قیمت سرور hp که یکی از برندهای مطرح در دنیا محسوب می‌شود، روی لینک کلیک کنید.

چالش‌های ابر عمومی

در حالی که ابر عمومی مزایای بسیاری دارد، سازمان‌ها را با چالش‌های خاصی روبرو می‌کند که باید در مورد آن‌ها اطلاع داشته باشید از جمله این چالش‌ها به موارد زیر باید اشاره کرد:

هزینههای فرار: هزینه‌های پیچیده خدمات ابری و مدل‌های قیمت‌گذاری متنوع باعث می‌شوند تا روند نظارت بر هزینه‌ها و منابع مورد استفاده پیچیده شود. ابر اغلب ارزان‌تر از گزینه‌های سازمانی است، اما سازمان‌ها گاهی اوقات هزینه بیشتری برای ابر می‌پردازند. این هزینه‌ها، عمدتاً به دلیل ذخیره‌سازی حجم عظیمی از داده‌ها است که به طبع آن به منابع پردازشی سنگینی نیاز دارند.

کمبود متخصصان ماهر ابری: شکاف مهارتی در بین متخصصان فناوری اطلاعات در صنعت رایانش ابری تقریباً زیاد است. شرکت‌ها برای استخدام و حفظ کارکنان متخصص در ساخت و مدیریت برنامه‌های کاربردی ابری مدرن باید تلاش زیادی انجام دهند. بدون وجود این تخصص‌ها، سازمان‌ها برای رسیدگی به پیچیدگی‌های روزافزون فناوری اطلاعات توانایی لازم را نخواهند داشت. جالب آن‌که، متخصصان فناوری اطلاعات برای نظارت دقیق بر این زیرساخت‌ها باید دانش عمیقی در ارتباط با مهارت‌های ابری به‌ویژه در زمینه معماری، عملیات و کدنویسی داشته باشند.

کنترلهای محدود: کاربران رایانش ابر عمومی کنترل‌های کمی برای نظارت بر پشته ابر عمومی در اختیار دارند، زیرا این ارائه‌دهندگان هستند که تصمیم می‌گیرند چه زمانی و چگونه پیکربندی‌ها را مدیریت کنند. از چالش‌های دیگر ابر عمومی باید به مشکلات جداسازی داده‌ها به دلیل چند مستأجری، مشکلات تأخیر در دسترسی به منابع در ارتباط با کاربرانی که پهنای باند کمی دارند و پایبندی به مقررات خاص کشوری که سرورهای ارائه‌دهنده خدمات ابری در آن قرار دارند، اشاره کرد.

مطالب مرتبط

پاسخی بگذارید