فایروال سیسکو

آخرین بروزرسانی 2020/05/22 at 05:38 ب.ظ

فایروال یا دیوار آتش چیست؟

فایروال سیسکو

 

فایروال - رایان سپند ارتباط (رسا)

 

ساختار یک حمله سایبری 

ضرورت استفاده از تجهیزات امنیتی سیسکو (فایروال) در شبکه های کامپیوتری مدرن و اینترنت اشیاء

با توجه به افزایش روز افزون دستگاه های متصل به شبکه، همین دستگاه ها به اولین هدف برای حمله های سایبری تبدیل شده اند. همچنین پیش بینی شده است که تا سال ۲۰۲۰، ۳۰ میلیارد دستگاه به اینترنت متصل خواهد شد. این موارد می توانند نیاز به امنیت در شبکه را پررنگ تر کنند. بنابراین استفاده از تجهیزات امنیتی جهت حفاظت از شبکه  برای سازمان ها، شرکت ها و ادارات دولتی امری ضروری و حیاتی محسوب می شود.

انواع فایروال

۱٫Packet_Filtering

فیلترینگ فایروال همان‌طور که از نامش پیداست فیلترینگ را بر اساس بسته‌های شبکه، ارزیابی بسته‌ها بر اساس آدرس‌های مقصد و مبدأ و برنامه‌های مختلف انجام می‌دهد و در لایه سوم شبکه کار می‌کند. این نوع فیلترینگ فایروال، دیتای موجود در بسته را ارزیابی نمی‌کند و فقط بر اساس آدرسِ قرار گرفته در بسته اجازه یا عدم اجازه ورود و یا خروج به شبکه را به این بسته خواهد داد از این رو این فایروال‌ها بسیار شبیه به ACL هاست. مثلا اگر می‌خواهید شبکه شما به وب‌سایت‌های بیرون از شبکه دسترسی داشته باشند باید پورت ۸۰ را روی فایروال باز بگذارید در غیر این صورت کاربران نمی‌توانند به هیچ وب‌سایتی به طور معمول دسترسی داشته باشند.

فایروال‌های Packet Filtering به No Stateful Packet و Stateful Packet تقسیم می‌شوند. در نوع No Stateful Packet یا بدون حالت، فیلترینگ بر اساس آدرس مشخص شده در بسته انجام می‌شود اما در حالت Stateful Packet علاوه بر ارزیابی آدرس، تمامی دیگر اطلاعات بسته در بانک اطلاعاتی فایروال ذخیره شده و بسته‌های بعدی با همین مشخصات را نیز بر اساس قانون در نظر گرفته شده برای قبلی‌ها رفتار می‌کند.

 

۲٫Circuit level Gateway

فایروال‌های Circuit level Gateway به‌عنوان یک میانجی در ارتباط TCP قرار می‌گیرند و تا زمانی که ارتباط یا Session به صورت امن و کامل برقرار نشود اجازه دسترسی و اتصال Session به سیستم مقصد را نمی‌دهند. در این نوع از ارتباط‌ها شما قابلیت بررسی معتبر بودن Session را دارید و چون این نوع از فایروال‌ها دسترسی به تمامی داده‌های بسته ندارد و فقط قسمت‌هایی از آن را بررسی می‌کنند و بعد اجازه یا عدم اجازه را صادر می‌کنند، سرعت خوبی دارند.

 

۳٫Application Filtering

این نوع فایروال معمولا به عنوان سیستم میانی بین سیستم شما و اینترنت قرار می‌گیرد و درخواست‌های شما را دریافت و به جای اینکه شما مستقیم به اینترنت دسترسی داشته باشید خود دیتای مورد درخواست شما را ارسال و جواب را از سرویس‌دهنده گرفته و پس از بررسی و صحت داده‌ها به سمت شما ارسال می‌کند و اگر کسی قبلا این داده‌ها را درخواست کرده باشد به جایی اینکه دوباره به سرویس‌دهنده مراجعه کند می‌تواند با قابلیت نگه‌داری از درخواست‌های قبلی از دیتای ذخیره‌شده در حافظه خود به شما پاسخ دهد. به این ترتیب سرعت پاسخ‌گویی شبکه شما را افزایش می‌دهد. همان‌طور که از نام این مورد پیداست در لایه ۷ مدل OSI  یعنی لایه Application فعالیت می‌کند.

 

۴٫هیبرید

این نوع فایروال معمولا چند یا همه موارد بالا را در کنار دیگر محصولات امنیتی فراهم می‌کند و می‌تواند امنیت بالاتری برای شبکه شما به ارمغان بیاورد ولی باید این نکته را در نظر داشت که به‌کارگیری این نوع نیاز به فرد متخصص و نیز هزینه‌های بیشتری دارد.

مطالب مرتبط

پاسخی بگذارید