مودم روتر گیمینگ چیست؟

مودم روتر گیمینگ چیست؟

مودم روتر گیمینگ چیست؟

مودم روتر گیمینگ چیست؟

برخی کاربران تصور می‌کنند بهترین و پیشرفته‌ترین سخت‌افزارها بهترین عملکردها را ارائه می‌کنند، در حالی که این‌گونه نیست و باید بر مبنای نیاز کاری یا شخصی به سراغ خرید تجهیزات سخت‌افزاری بروید. واقعیت این است که خرید روتر گیمینگ هزینه‌بر است و این مدل از روترها برای افراد عادی ساخته نشده‌اند. به همین دلیل گیمرها مخاطب اصلی روترهای گیمینگ هستند.

به این نکته دقت کنید در زمان انجام بازی‌های آنلاین دستیابی به بالاترین پهنای باند تضمین کننده یک اتصال روان نیست. سرعت سرورهای بازی که اجازه می‌دهند همزمان چند کاربر به سرورها متصل شوند حائز اهمیت است. به همین دلیل پهنای باند سرورهای گیمینگ باید تا حد امکان زیاد باشد.

شما برای انجام یک بازی آنلاین روان و پر سرعت به پارامتر مهمی به نام زمان تاخیر کم (Latency) نیاز دارید. هرچه پینگ شما پایین‌تر باشد، سرعت اتصال در وضعیت مطلوب قرار دارد. پینگ مدت زمانی است که یک بسته داده‌ای از کامپیوتر یا کنسول آنلاین به سمت سرور ارسال و دریافت شده است. به این فرآیند رفت و برگشت سیگنال‌های الکترونیکی پینگ گفته می‌شود.

مثلا اگر پینگ شبکه برابر با ۵۱ میلی‌ثانیه باشد یعنی از نظر پهنای باند در بهترین حالت ممکن قرار دارید. روترها به گونه‌ای طراحی شده‌اند تا زمان تاخیر را تا حد قابل قبولی بهبود بخشند. با این حال، اگر سرعت ارتباط شما به دلایل مختلفی همچون خط‌مشی‌های شرکت ارائه‌دهنده خدمات اینترنت پایین باشد، روتر کار چندان خاصی نمی‌تواند انجام دهد.

ویژگی‌های روتر گیمینگ

تولیدکنندگان روتر قابلیت‌های مختلفی در روترهای خود قرار می‌دهند، اما در حالت کلی یک روتر گیمینگ باید قابلیت‌های زیر را داشته باشد:

روترهای گیمینگ باید قابلیت استریم کردن ویدیوهای ۴K داشته باشند. به‌طور معمول، این روترها به ۸ درگاه LAN و یک پورت WAN تجهیز شده‌اند و یک یا دو درگاه USB 3.0 در آن‌ها قرار گرفته تا کاربران بتوانند هارددیسک‌های خارجی، حافظه‌های فلش یا در صورت لزوم دانگل‌های ۴G (برای زمانی که سرعت اینترنت ثابت کم است) را به آن‌ها متصل کنند.

این روترها به چهار تا هشت آنتن خارجی تجهیز شده‌اند و در فرکانس‌های ۲.۴ و ۵ گیگاهرتز عملکرد قابل قبولی دارند. روترهای گیمینگ به‌طور میانگین در فرکانس ۲.۴ گیگاهرتز سرعت ۱۰۰۰ مگابیت بر ثانیه و در فرکانس ۵ گیگاهرتز سرعت ۲۱۶۷ مگابیت بر ثانیه را ارائه می‌کنند.

وجود دست‌کم ۱۲۸ مگابایت حافظه فلش، ۵۱۲ مگابایت حافظه اصلی و پردازنده‌ای چهار هسته‌ای با فرکانس کاری ۱.۴ گیگاهرتز باعث می‌شود تا فرآیند استریم کردن جریان‌های داده‌ای میان دستگاه‌های مختلف به خوبی انجام شود و دستگاه‌ها برای دریافت سیگنال‌ها و بسته‌های اطلاعاتی مدت زمان زیادی به انتظار ننشینند.

روترهای گیمینگ که امروزه در بازار وجود دارند از استاندارد ۸۰۲.۱۱/ac پشتیبانی می‌کنند. البته در بازارهای جهانی از اواسط سال ۲۰۲۰ روترهای مجهز به استاندارد ۸۰۲.۱۱/ax روانه بازار شوند اما در بازار داخلی این روترها به ندرت پیدا می‌شوند و قیمت بسیار زیادی دارند.

روترهای گیمینگ از فناوری MIMO در فرکانس ۲.۴ گیگاهرتز به صورت ۴ x 4 و در فرکانس ۵ گیگاهرتز به صورت ۴ x 4 پشتیبانی می‌کنند.

دیگر ویژگی‌های روترهای گیمینگ عبارتند از:

  1. اولویت‌بندی ترافیک (QoS)
  2. تحلیل ترافیک
  3. ارسال هوشمند ترافیک برای دستگاهی که پهنای باند بیشتری نیاز دارد
  4. قابلیت ساخت شبکه‌های میهمان روی فرکانس‌های مختلف
  5. به‌اشتراک‌گذاری ۳g/4G
  6. الگوهای رمزگذاری پیشرفته

مطالب مرتبط

پاسخی بگذارید