همه چیز در مورد پروتکل FTP و کارایی های آن – بخش دوم

همه چیز در مورد پروتکل FTP و کارایی های آن – بخش دوم

همه چیز در مورد پروتکل FTP و کارایی های آن – بخش دوم

همه چیز در مورد پروتکل FTP و کارایی های آن - بخش دوم

روش های استفاده از پروتکل ftp

استفاده از خط فرمان

این روش در بین کاربران چندان محبوبیتی ندارد زیرا محیط گرافیکی نداشته و برای برقراری ارتباط  از کدهای دستوری استفاده می کند. برای استفاده از این روش در ویندوز باید از ابزار CMD و در لینوکس از ابزار Terminal استفاده کرد.

استفاده از مرورگر

در این روش در قسمت آدرس بار مرورگر باید آدرس FTP سرور را وارد کنید و پس از آن با صفحه ی لاگین رو به رو خواهید شد. و با وارد کردن یوزر خود به دسترسی های مختلف متصل می شوید و می توانید تمام اطلاعات را مشاهده کرده و پس از آن می توانید فایل های خود را انتقال دهید. تمامی مرورگرها این پروتکل را پشتیبانی می کنند.

استفاده از نرم افزار (FTP client)

روش بعدی این است که باید از نرم افزارهای سرویس دهنده FTP مانند CuteFTP و filezilla استفاده کرد.از طریق این نرم افزارها می توانید از طریق پروتکل FTP به سرور مورد نظر خود متصل شده و اقدام به انتقال فایل ها کنید. این نرم افزارها بسیار محبوب بوده و دلیل آن ویژگی رابط کاربری آن ها و گرافیکی بودن آن هاست.

روش های انتقال داده در FTP

برای این که بتوانید با استفاده از پروتکل FTP فایل ها را منتقل کنید به یک سرویس گیرنده FTP نیاز دارید. برای انتقال فایل ها دو روش وجود دارد.ویندوز یک برنامه سرویس گیرنده ی FTP دارد که این سرویس محدودیت هایی دارد و شما با تبدیل windows explorer به FTP Client می توانید این کار را انجام دهید.روش دوم این است که شما یک نرم افزار کلاینت ftp نصب کرده و از سرویس ftp استفاده کنید. در این روش شما به یک پورت ftp نیاز دارید.بنابراین برای این که به پروتکل انتقال فایل متصل شوید علاوه بر نام کاربری و رمز عبور به پورت ftp نیز نیاز دارید.پروتکل FTP به شما این امکان را می دهد تا بتوانید از سیستم فایل استفاده کنید و این امکان را از طریق Shell یونیکس و یا خط فرمان ویندوز فراهم می آورد.

شماره پورت FTP  چیست؟

همان طور که اشاره کردیم اگر برای انتقال فایل از نرم افزارهایی مانند filezilla استفاده کنید علاوه بر این که به نام کاربری و رمز عبور نیاز دارید به شماره پورت پروتکل FTP نیز نیاز دارید.پروتکل های FTP از پروتکلی به نام TCP استفاده می کنند. پروتکل های لایه Application نیز از یکی از پروتکل های TCP و UDP استفاده می کنند.در برخی موارد نیز پروتکل FTP با توجه به شرایط خاصی که دارد و برای این که بتواند وظایفش ا انجام دهد از دو پورت استفاده می کند.شماره های پروتکل FTP معمولا ۲۰ و ۲۱ می باشد، این پروتکل از شماره ۲۰ برای ارسال داده ها و از شماره ۲۱ برای گوش دادن به فرمان ها استفاده می کند. البته توجه داشته باشید که شماره پورت ۲۱  را می تواند در سمت سرور ویرایش کنید و گاهی نیز ممکن است از پورت های دیگر استفاده شود.

معمولا سرویس دهندگان FTP برای رمز گذاری داده ها و اطلاعات از روش خاصی استفاده نمی کنند و در زمان لاگین کلاینت به سرور تمامی اطلاعات به صورت یک متن عادی ارسال می شود.بنابراین افرادی که یک Packet sniffer بین سرویس گیرنده و سرویس دهنده داشته باشند به راحتی می توانند نام و رمز عبور را سرقت کنند.علاوه بر این که می توانند نام و رمز عبور را سرقت کنند می توانند تمامی مکالماتی که روی FTP در حال انجام است را شنود کرده و فایل هایی که ارسال می شود را ببینند.مانند سایر پروتکل ها، پروکل FTP نیز دارای کدهای وضعیت خطا می باشد که این کدها اطلاعات لازم را در مورد وضعیت ارتباطی که ایجاد شده یا درخواستی که وجود دارد به شما ارائه می دهند.

مطالب مرتبط

پاسخی بگذارید