پروتکل IPX و SPX

پروتکل IPX و SPX

پروتکل IPX و SPX

پروتکل IPX و SPX

درباره پروتکل IPX و SPX :

در (Internetwork Packet Exchange) یا انتقال پک های اطلاعاتی بین شبکه، یک پروتکل لایه شبکه بر قواعد مدل OSI در پروتکل های مسیر پذیر است.

این پروتکل IPXوSPX در سیستم‌ عامل نت‌ ویر شرکت ناول ساپورت می شود.سیستم عامل های شرکت مایکروسافت به صورت اتوماتیک با در نظر گرفتن نوع فریم آن را adjust می کنند.

از این رو امکان شناسایی نوع فریم استفاده شده در شبکه توسط پروتکل مسیر پذیر‌‌ فراهم خواهد شد و این پروتکل خود را بر مبنای آن دسته بندی و آماده میکند.

این پروتکل ها یکی از قدرتمند ترین ها در شبکه جهانی وب است که در مقایسه با پروتکل NetBOIS، هیچ کدام یک از مشکلات آن را ندارد.

ولی به خاطر قابلیت های ارائه شده توسط TCP/IP، میزان استفاده از پروتکل IPX/SPX کمتر شده است.

این پروتکل جزو پروتکل های مسیر پذیر‌‌ می باشد و پیکربندی پروتکل مسیر پذیر IPX/SPX در مقایسه با پیکربندی پروتکل NetBEUI، سختر استو باید برای پیکربندی آن با موضوعات دسته بندی شده مانند نوع فریم و شماره شبکه آگاه شویم.

پروتکل SPX پروتکلی است که وظیفه تضمین ارسال و دریافت بسته های اطلاعات را همانند پروتکل TCP بر عهده دارد.

عملکرد این پروتکل برعکس پروتکل IPX می باشد یعنی اگر هنگام ارسال بسته ها اتصال قطع گردد، زمانی که دوباره اتصال برقرار شود از همان بسته ایی که اتصال در زمان فرستادن آن قطع شده است شروع به ارسال می کند.

درباره نوع فریم :

به نوع قالب بندی از پک داده که در شبکه مورد استفاده قرار می گیرد گفته می شود که اطمینان حاصل کردن از این موضوع مهم است که دسته بندی تمامی سیستم های شبکه و فریم ها یکسان است.

برای مثال زمان وصل شدن به سرور شماره یک که از فریم نوع ۸۰۲٫۲ می باشد، ملزم است تا از نصب تنظیمات خود برای نوع فریم ۸۰۲٫۲ مطمئن شوید و در غیر این صورت نمی توانید با سرور شماره یک ارتباط برقرار کنید.

درباره شماره شبکه:

شماره شبکه به شماره ای می گوییم که به سگمنت شبکه مورد نظر اختصاص می یابد و یک شماره با عدد مبنای ۱۶ یا حداکثر باید ۸ رقم باشد.

کاربرد پروتکل IPX و SPX :

درباره کاربرد این پروتکل میتواند گفت با وجود سرویس دهی این پروتکل IPX در قبال مسیردهی پک های اطلاعات، انتقالی است که نمی توان به آن تکیه کرده و بدون ارتباط است.

وقتی میگویم نمیتوان تکیه کرد یعنی این که پک های IPX بدون این که درخواستی از مقصد معین برای تایید دریافت صورت گیرد، به آن مقصد ارسال می شوند.

منظور از ارتباط داشتن یعنی این که هیچ گونه نشستی بین ارسال کننده و دریافت کننده، قبل از ارسال پک داده ها برگزار نشود.

در پروتکل SPX در مقابل تحویل پک ها مسولیت پذیر می باشد به گونه ایی که اگر پک ها از طرف مقصد مشخص شده دریافت نشده باشد، آن ها را دوباره ارسال میکند.

ویژگی های پروتکل مسیر پذیر :

  1.  دسته یندی ساده Simple Configuration.
  2.  در هر مدلی از شبکه ها چه کوچک و چه بزرگ قابل استفاده است.
  3. دارا بودن قابلیت مسیر یابی Any Scale of Networking.
  4. دارا بودن گزینه هایی برای انتقال اطلاعات یا داده بصورت عادی (CL) یا سفارشی (CO).

مطالب مرتبط

پاسخی بگذارید