انواع ذخیره ساز ها

انواع ذخیره ساز ها

انواع ذخیره ساز ها

انواع ذخیره ساز ها

 انواع ذخیره سازها شامل SAS، NAS و DAS می باشند که هر کدام را جداگانه توضیح خواهیم داد.

۱ـ ذخیره سازهای DAS:

ذخیره ساز DAS یا همان (direct attached storage)که در زمان پیشرفت دنیای کامپیوتر به عنوان اولین ذخیره سازها به شمار می روند. این Storage ها به صورت مستقیم به کنترولر سیستم و یا سرور متصل می شوند. در واقع سیستم های کامپیوتری و سرورها برای ذخیره سازی و ایجاد فضای مناسب جهت ذخیره اطلاعات به آنان نیازمندند.

به طور کلی این ذخیره سازها برای استفاده در شرکت های تجاری کوچک مناسب است.

هنگامی که سرورها در زیرساخت شبکه عملکرد خود را آغاز می نمایند کار ذخیره سازی را به چند طریق مختلف انجام می دهند. به طور مثال سرورها دارای هاردیسک هایی هستند که به طور مجزا بر روی آن نصب می گردند که به آنها DAS گفته می شود و نسبت به سایر ذخیره سازها از هزینه نصب و راه اندازی کمتری برخوردار است. البته ممکن است از این ذخیره سازها به عنوان مکمل استفاده شود. این درایوها معمولاً برای نصب سیستم عامل و برنامه های کاربر استفاده می شوند.

۲ـ ذخیره سازهای SAN:

ذخیره ساز(SAN (STORAGE AREA NETWORKS یک ذخیره ساز اشتراکی درشبکه های کامپیوتری است.SAN ها بیشتردر شبکه های بزرگ و متوسط کاربرد دارند. برای استفاده ازآنها نیازبه ایجاد زیرساخت های لازم وجود دارد.

از مشخصات آنها دارا بودن دیسک های حافظه با ظرفیت زیاد و کنترلرهای مخصوص می باشد. SAN بر اساس الگوریتم های مرتب سازی، اطلاعات را در شبکه به اشتراک میگذارد. چندین سروربه طورهم زمان می توانند از آن ها استفاده کنند. با استفاده از SAN سطح بالاتری از مدیریت اطللاعات وذخیره سازی را در شبکه خواهیم دید.

این استوریج‌ها برای ذخیره سازی فایل، ذخیره سازی پایگاه داده، فضای مربوط به فایل سیستمِ ماشین مجازی (VMFS) و … با سرعت بسیار بالا قابل استفاده هستند. با این تجهیزات، شما می‌توانید انواع فایل سیستم‌ها را در فضای ذخیره سازی قرار دهید بنابراین اگر شما از ویندوز استفاده می‌کنید، فضای شما با NTFS و اگر از VMware Server استفاده می‌نمایید با VMFS فرمت می‌شود.

سن سوئیچ ۱۶پورت اچ پی مدل AM868C

سن سوئیچ اچ پی ۲۴ پورت AM867B

سن سوئیچ اچ پی ۲۴ پورت QW938A

البته استفاده از آنها دارای معایبی نیز می باشد که شامل:

ـ هزینه خرید و راه اندازی بالا

ـ مدیریت پیچیده

۳ـ ذخیره سازهای NAS:

سومین روش (NETWORK ATTACHED STORAGE) بوده که درواقع راه حلی برای ایجاد ذخیره سازی با امنیت بالا، هزینه کمتر با بازدهی بهتراست. این ذخیره سازها از الگوریتم های ذخیره سازی استفاده کرده و با توان بالا فعالیت می کنند.سرورهای استفاده کننده از دستگاه های NAS از انتقال سطحی فایل استفاده می کنند و امنیت خوبی را ایجاد می کنند. این ذخیره سازها از پروتکل TCP/IP استفاده می کنند.

در این روش، مدل دسترسی به اطلاعات File level Access است یعنی باید بر روی استوریج‌های NAS، ویندوز بهینه شده مخصوص استوریج را نصب نماییم. تفاوت عمده SAN با NAS در Block Level بودن SAN است. ویژگی File level Access باعث می‌شود اطلاعات با سرعت پایینی خوانده شود و ترافیک شبکه LAN را افزایش می‌دهد.

مزیت آن این است که مدیریت فضاها به صورت متمرکز انجام می‌شود. این دستگاه ها دارای سیستم‌عامل هستند و از ویندوز نسخه Storage Server استفاده می نمانید مانند نسخه مایکروسافتی آن به نام Windows 2012 Storage Server.

مزیت آن نسبت به DAS، سادگی به اشتراک‌گذاری فایل‌ها بین چند کاربر است که سرعت سیستم نسبت به فایل سرور سنتی بیشتر است در واقع دارای ویژگی Multiple Access است و همزمان چند کاربر می‌توانند از آن استفاده نمایند.

مطالب مرتبط

پاسخی بگذارید