رایانش بدون سرور چیست؟ – بخش اول
رایانش بدون سرور چیست؟ – بخش اول
رایانش بدون سرور چیست؟ – بخش اول
اصطلاح “محاسبات بدون سرور” تقریباً جادویی به نظر می رسد. از این گذشته، چگونه می توانید برنامه ها را بدون سرور اجرا کنید؟
در واقع، محاسبات بدون سرور واقعاً بدون سرور نیست. هدف از این رویکرد، رهایی شرکتها از مراقبت و تغذیه سرورهای داخلی، انتقال مسئولیت به یک سرویس دهنده ابری است که سرور را اداره می کند و به طور پویا مدیریت تخصیص منابع دستگاه را انجام می دهد. یک مزیت مهم محاسبات بدون سرور این است که به مهندسین این امکان را می دهد تا بیشتر روی برنامه نویسی تمرکز کنند و کمتر روی عملیات سرور متمرکز باشند.
مایکروسافت، گوگل، AWS و بسیاری دیگر از ارائه دهندگان خدمات رایانش ابری بیش از این مشتاقانه مسئولیت اجرای زیرساخت های داخل سازمان را به عهده می گیرند. اجرای معماری های عملیاتی مانند مقیاس خودکار، دسترسی زیاد، همزمانی و حتی رایانش لبه، واقعاً سخت است. قیمت گذاری با مصرف بدان معنی است که مشتریان فقط بهای معیارهای تولیدی را می پردازند؛ مانند تعداد دفعات اجرای کد، مصرف حافظه و مدت زمان اجرای آن، بدون هدر دادن سرمایه در زمانی که از سرور استفاده ندارند.
کسب و کارهای بدون سرور
رایانش بدون سرور پذیرندگان زیادی دارد که این تعداد به سرعت در حال رشد است. Dynatrace، ارائه دهنده پلت فرم اطلاعاتی نرم افزار، برای چند سال گذشته از فناوری بدون سرور استفاده کرده است. دانیل دیلا، مهندس نرم افزار Dynatrace توضیح داد: “یكی از بزرگترین مزایای محاسبات بدون سرور، کاهش هزینه هم از نظر هزینه های عملیاتی و هم برای نگهداری دیتاسنتر و سرور است. این توانایی ها واقعاً در توانایی ما در توسعه هوش نرم افزاری مؤثر بوده اند که به ما کمک می کند تا محیط داخلی ابر خود را مدیریت و نظارت کنیم و همچنین همان نوع پشتیبانی را برای مشتریان خود انجام می دهیم”.
شرکت بیمه Liberty یکی دیگر از کسب و کارهای بدون سرور است. تعداد زیادی از تیم های توسعه متقابل Liberty از رویکرد ساخت برنامه های کاربردی، وب سایت ها و API استفاده می کنند. مایکل اوریلی، معمار فنی در Liberty IT، بخش فناوری این شرکت گفت: “پردازش بدون سرور نقش مهمی در ایجاد آزادی دستیار مجازی با قابلیت دستیابی به انواع سؤالات تلفن و سایر تعامل های متداول دارد. این اجرا از فناوری بدون سرور استفاده می کند که توانایی پردازش زبان طبیعی (NLP) را برای ما فراهم می کند که می توانیم از آنها برای طراحی مکالمات تعاملی دیجیتال با مشتریان استفاده کنیم.”