کارت شبکه NIC (Network Interface Card)
آخرین بروزرسانی 2022/06/18 at 11:32 ق.ظ
کارت شبکه NIC (Network Interface Card)
کارت شبکه NIC (Network Interface Card)
کارت شبکه کامپیوتر را با عناوین Network Adapter و NIC و Network Card نیز میشناسیم.
nic مخفف چیست؟ NIC مخفف عبارت Network Interface Card به معنای کارت واسط شبکه است. این سخت افزار به صورت کارتی در شیارهای توسعه مادربورد کامپیوتر قرار میگیرد.
اکثر کامپیوترها کارت شبکه را به صورت built-in دارند (به این معنا که آنها بخشی از مادر بورد اصلی هستند) اما همچنین میتوان کارت شبکه را برای افزایش و بهبود عملکرد کامپیوتر به آن افزود.
کارت شبکه واسطی است بین کامپیوتر و شبکه. کارت شبکه برای همه شبکه ها از جمله شبکه کابلی، شبکه بیسیم، شبکه اترنت، شبکه wi-fi، و در سیستمهای کامپیوتر رومیزی و لپ تاپ و سرور بخشی حیاتی و ضروری است.
وظایف کارت شبکه
به بیان ساده، کارت شبکه میتواند یک دستگاه را با دستگاههای دیگر، در یک شبکه قرار بدهد. با وجود کارت شبکه، دستگاه میتواند به یک شبکه مرکزی وصل شود و یا فقط به طور مستقیم به دستگاه دیگری متصل گردد.
اما برای ارتباط دستگاهها به یکدیگر فقط کارت شبکه به تنهایی کافی نیست. به طور مثال اگر دستگاه بخشی از یک شبکه بزرگتر باشد و بخواهید که به اینترنت متصل شود یک روتر نیز نیاز خواهد بود. به این ترتیب اگر بخواهیم به اینترنت دسترسی داشته باشیم، دستگاه از طریق کارت شبکه به روتر متصل میشود و سپس از طریق روتر به اینترنت.
اجزای داخلی کارت شبکه
عملکرد کارت شبکه همانند Bridge است که بین کامپیوترهایی که در LAN هستند ارتباط برقرار میکند و یا روتری است که به اسلات کارت شبکه متصل شده است. مثالی میزنم تا بهتر متوجه عملکرد کارت شبکه شوید. داخل کارت شبکه اجزایی وجود دارد که به کمک آن وظایف کارت شبکه انجام میشود. در ادامه این اجزا را نام میبریم و توضیح مختصری درباره هر یک خواهیم داد:
- اکسترنال مموری: برای ذخیره موقت داده استفاده میشود. این داده هنگام پردازش ارتباطات و کانکشن ها استفاده میشود.
- کانکتورها: برای ایجاد لینک فیزیکی بین کابل و پلاگین با بورد استفاده میشود. این نوع ارتباط به خصوص در نوع اترنت دیده میشود.
- پردازنده یا کنترلر: دادههای دریافتی را پردازش میمند و جز اصلی و مهم کارت شبکه است. داده را به فرمت سیگنال در میآورد. پردازنده در کارت شبکه در کارایی و سرفت آن تاثیر به سزایی دارد.
- باس های استاندارد: روی قسمت پهلویی کارت شبکه قرار دارد و ارتباط بین کامپیوتر و سرور (از طریق اسلات افزونه) را با کارت شبکه فراهم میکند.
- جامبر یا دوآل (Jumper یا Dual) در سوییچ های پکیج: که برای کنترل عملیات ارتباط استفاده میشود و با روشن و خاموش کردن سوییچ فعال و غیرفعال میشود.
- مک آدرس در EEPROM: آدرس یونیکی است که به کارت شبکه داده میشود تا بسته های اترنتی به کامپیوتر منتقل شوند. نام دیگر مک آدرس، آدرس فیزیکی شبکه است.
قیمت کارت شبکه NIC (Network Interface Card)
جهت کسب اطلاعات بیشتر و اطلاع از قیمت کیلیک کنید.