در اصطلاح فایروال سیستمی است که شبکه و یا کامپیوتر شخصی شما را در مقابل نفوذ مهاجمین، دسترسیهای غیرمجاز، ترافیکهای مخرب و حملات هکرها محافظت کند. نحوه عملکرد فایروالها به اینگونه است که بستهها را بین شبکهها رد و بدل و مسیریابی (Route) میکند. و هم ترافیک ورودی به شبکه و هم ترافیک خروجی از آن را کنترل و مدیریت کرده و با توجه به قوانینی که در آنها تعریف میشود به شخص یا کاربر خاصی اجازه ورود و دسترسی به یک سیستم خاص را میدهند.
مثلا شما میتوانید برای فایروال خود که از یک شبکه بانکی محافظت میکند با استفاده از قوانینی که در آن تعریف میکنید بخواهید که به کاربر X در ساعت Y اجازه دسترسی به کامپیوتر Z را که درون شبکه داخلی شما قرار دارد را بدهد.
قوانینی که در یک فایروال قرار دارد بر اساس نیازهای امنیتی یک سازمان و شرکت تعیین میشود. ترافیکی میتواند اجازه ورود و خروج را داشته باشد که منطبق بر سیاستهای امنیتی فایروال باشد و بقیه ترافیک غیر مجاز است.
برای مثال اگر فایروال بر اساس قوانینی که در آن تعیین شده تشخیص دهد که ترافیکی که از آن عبور می کند برای شبکه مضر است، بلافاصله آن را بلوکه می کند و از ورود آن به شبکه جلوگیری به عمل می آورد. روشهایی که فایروال با آنها ترافیک را مدیریت میکند به ترتیب روش فیلترینگ بسته یا Packet Filtering، پروکسی سرور و Stateful Inspection است. فایروال ها می توانند هم به صورت نرم افزاری و هم به صورت سخت افزاری وجود داشته باشند اما نقطه ایدهآل یک فایروال، فایروال ترکیبی سخت افزاری و نرم افزاری است.
جهت اطلاعات بیشتر بر روی هر یک از سری های زیر کلیک نمایید.