انتخاب بهترین آداپتور برای دوربین مداربسته ( قسمت اول )
آخرین بروزرسانی 2021/08/21 at 03:37 ب.ظ
انتخاب بهترین آداپتور برای دوربین مداربسته ( قسمت اول )
در هنگام نصب و راه اندازی دوربین مداربسته بیشترین مشکلی که برایتان پیش می آید از جانب آداپتور ( منبع تغذیه ) می باشد. ما در این سری مقالات در تلاشیم تا توضیح کامل و جامعی برای حل این مشکل ارائه کنیم. تا شما بتوانید در مورد این قطعه که منبع تغذیه دستگاه ضبط و دوربین مداربسته است به درستی انتخابتان را انجام دهید.
آداپتور یا منبع تغذیه در دوربین مداربسته چیست؟
قبل از هرکاری باید بدانید که آداپتور چیست؟ آداپتور یا همون منبع تغذیه وظیفه ی تبدیل برق ۲۲۰ ولت شهری را به برق ۱۲ ولت مورد نیاز در دوربین های مداربسته با آمپرهای متفاوت را داراست. دوربین های مداربسته موجود در بازار اغلب ۱۲ ولت بوده و با آمپرهای متفاوت ۱، ۲، ۳، ۴، ۵، ۱۰، ۱۵، ۲۰، ۳۰، ۴۰ موجود می باشند.
چگونه منبع تغذیه ی مورد نیاز دوربین مداربسته را انتخاب کنیم؟
برای راه اندازی کار با دوربین مداربسته به ۱٫۳ آمپر ورودی نیاز داریم اما این میزان در زمان استفاده از قابلیت دید در شب به ۲ آمپر در هر دوربین مداربسته خواهد رسید. بهتر است برای جلوگیری از ایجاد نویز و اختلال قطع و وصل شدن جریان برق از یک منبع تغذیه و یا آداپتور ۱۲ ولت و ۲ آمپر استفاده کرد.یک راه حل دیگر برای جلوگیری از بروز این مشکل این است که برای هر سری از دوربین های مداربسته یک منبع تغذیه قرار داد.
بهتر است با یک مثال توضیح دهیم :
- می توان جهت تامین برق سیستم۴ دوربین مدار بسته با دید در شب بهتر است از یک منبع تغذیه ۱۲ ولت ۸ آمپر استفاده کرد.
- برای یک سیستم با۸ دوربین مدار بسته دید در شب بهتر است از یک منبع تغذیه ۱۲ ولت ۱۵ آمپر یا دو آداپتور ۱۲ ولت ۸ آمپر استفاده کرد.
- همچنین برای۱۶ دوربین مدار بسته دید در شب بهتر است از یک منبع تغذیه ۱۲ ولت ۳۰ آمپر یا دو منبع تغذیه ۱۵ آمپر یا چهار منبع تغذیه ۸ آمپر استفاده کرد.
حالا که درباره ی نوع جنس منبع تغذیه اطلاعاتی کسب کردیم میتونیم درباره ی معایب و مزایای انتخاب منبع تغذیه مرکزی و جداگنه نیز به شما بیشتر توضیح بدهیم :
انتخاب منبع تغذیه (آداپتور) مرکزی :
شناخت مزایا و معایب آداپتور مرکزی یا آداپتور صنعتی در دوربین های مدار بسته
مزایا :
- راندمان و تضمین عمر بالای آداپتور های مرکزی نسبت به آداپتور های تک آمپر متصل به دوربین مدار بسته
- در سیستم سیم کشی دوربین مدار بسته برق انتقالی فقط ۱۲ ولت است و این جلوگیری از خطرهای احتمالی در سیستم دوربین مدار بسته را بسیار کاهش می دهد.
- عیب یابی و رفع خرابی در منبع تغذیه دوربین مدار بسته بسیار سریعتر می شود.
- در صورت کنار هم بودن کابل کواکسیال تصویر و کابل برق که تامین کننده برق منبع تغذیه است، هیچ گونه نویزی بر روی تصویر دوربین مدار بسته نمی افتد.
- از همه مهمتر هزینه نصب یک آداپتور (منبع تغذیه) مرکزی کمتر و به صرفه تر از نصب تک تک منبع تغذیه برای هر دوربین مدار بسته است.
معایب :
- در صورت بروز مشکل برای آداپتور (منبع تغذیه ) تمامی دوربین ها از کار می افتد.
- در صورت استفاده از سیم های غیر استاندارد در سیم کشی در سیستم های دوربین مدار بسته (مثلا استفاده از سیم برق آلمینیومی به جای سیم برق مسی) در مسیرهای طولانی به علت انتقال برق به صورت ۱۲ ولت افت ولتاژ خیلی زیادی اتفاق می افتد.
منبع تغذیه (آداپتور) مجزا :
منبع تغذیه یا آداپتور دوربین مدابسته ۱۲ ولت
مزایا :
- در صورت خاموش شدن هر دوربین مداربسته رفع و یا تعویض منبع تغذیه مربوطه راحتر خواهد بود.
- به علت قطع برق ۲۲۰ ولت دیگر افت ولتاژی نخواهیم داشت.
- به هر دلیلی پس از خرابی آداپتور (منبع تغذیه) فقط یک دوربین مداربسته از کار می افتد.
- هزینه سیم کشی منبع تغذیه برق دوربین مدار بسته، پایین تر می آید.
معایب :
- استفاده از آداپتور (منبع تغذیه ) تک آمپر معمولا با توجه به عمر بسیار کوتاه تری که نسبت به آداپتور های صنعتی دارند توصیه می شود کمتر استفاده شود.
- در صورت استفاده از کابل های بی کیفیت و نا مرغوب برقی در مسیر سیستم دوربین مداربسته احتمال ایجاد اختلال در آینده بسیار بیشتر است چون باعث داغ شدن زیاد و احتمال آتش سوزی بسیار زیاد است.
- باید هر آداپتور (منبع تغذیه ) را در یک باکس پلاستیکی نصب کنید که معمولا نصب کردن باکس در کنار دوربین مدار بسته کار شکیل و منظمی نیست.
- لینک قسمت دوم