قطعات مشترک
آخرین بروزرسانی 2020/03/14 at 11:01 ب.ظ
قطعات مشترک
قطعات مشترک
داکت کشی چیست ؟
برای نصب و راه اندازی تمام سیستم های حفاظتی امنیتی و اتوماسیون اداری یکی از مهم ترین مراحل، بستر سازی فیزیکی و کابل کشی اصولی انها است. سیستم هایی از قبیل دوربین مدار بسته ، شبکه های کامپیوتری و تجهیزات شبکه ، هوشمند سازی ساختمان و بطور کلی تمامی سیستم هایی که نیاز به بستر سازی و کابل کشی جهت نصب و راه اندازی تجهیزات دارند نیازمند ساخت یک بستر مناسب می باشد که این بستر مناسب بیانگر حرفه ای بودن کار مجری پروژه می باشد. طبق تجربیاتی که در طول سالهای نصب و راه اندازی انواع سیستم های حفاظتی و امنیتی داشتیم ، مهم ترین قسمتی که در کل پروژه مورد توجه قرار می گیرد بستر سازی صحیح و اصولی برای نصب انواع تجهیزات می باشد.بعنوان مثال برای نصب دوربین مدار بسته چنانچه شما کابل های مروبط به دوربین را از هرمسیری عبور بدهید و در نهایت به دوربین متصل کنید موفق به دریافت تصاویر دوربین خواهید شد.اما در مواردی حرفه ای بودن شما زمانی مشخص می شود که کار تمیز و فوق العاده حرفه ای را به مشتریان خود تحویل بدهید.
یکی از پرکاربرد ترین نوع بستر سازی برای کلیه تجهیزاتی که نیاز به کابل کشی دارند ، داکت کشی یا ترانکینگ است.دو مورد از مهم ترین نکاتی که باید برای داکت کشی در نظر بگیرید به شرح ذیل می باشد:
۱-داکت ها باید بسیار محکم و اصولی به دیوار یا سقف پیچ شوند و هرگز توسط میخ و یا هر ابزار غیر استاندارد دیگر مانند چسب و … برای نصب داکت استفاده نکنید مگر در مواردی که امکان سوراخکاری وجود ندارد.
۲-تمام زاویه ها و کنج های داکت را به خوبی و با حوصله پوشش دهید تا هرگز سیمی از داکت بیرون نماند.زیرا اصلی ترین هدف داکت کشی این است که سیم ها مشخص نباشند و چنانچه سیم مشخص باشد دیگر داکت کشی فایده ای ندارد.
زمانی که حجم پروژه بالا باشد و نیاز به داکت های دارای قطر بالا (ترانک) باشد بدلیل قیمت بالای ترانک نیاز است تا به دقت و با ظرافت خاصی نسبت به این نوع بستر سازی پرداخته شود.
عوامل موثر بر قیمت کابل کشی و داکت کشی:
اولین مرحله نصب و راه اندازی شبکه های کامپیوتری (LAN) و شاید مهمترین زیرساخت مورد نیاز آن، طراحی و کابل کشی شبکه است. در شبکه های کوچک و بزرگ تنها ابعاد کابل کشی متفاوت خواهد بود اما همچنان در هر دو حالت چه برای راه اندازی شبکه کامپیوتری یک رستوران کوچک یا یک مجتمع بزرگ، نیاز به کابل کشی شبکه وجود دارد. قیمت کابل کشی شبکه در درجه اول به حجم کار و متراژ کابل کشی برمیگردد. داکت انواع مختلفی دارد که بر اساس اندازه و حجم کابلی عبوری از آنها متفاوت هستند. جنس داکت معمولا از پلاستیک میباشد.
طراحی نقشه کابل کشی:
قبل از اجرای کابل کشی یک نقشه دقیق بر اساس معماری بنا و نیازهای شبکه داخلی طراحی میشود. در طراحی نقشه کابل کشی عواملی مثل دسترسیها، بهینه بودن متراژ و نویز، محل قرارگیری کابل شبکه در ارتباط با برق، دیتا سنتر یا محل قرارگیری سرورها و … در نظر گرفته میشوند. جلوگیری از مصرف زیاد کابل و بهینه بودن کابل کشی مهمترین مسالهای است که طراحان حرفهای در نظرمیگیرند. البته نکته دیگری که در طراحی و اجرای داکت کشی و کابل کشی شبکه در نظر گرفتهمیشود محل قرارگیری سوییچها و روترهاست.
داکت کشی:
کابل کشی شبکه معمولا بصورت روکار انجام میشود. به منظور حفاظت کابل کشی از آسیب های فیزیکی و همچنین نمای تمیز فضاهای داخلی از داکت های پلاستیکی یا فلزی استفاده میشوند. این داکت ها با ابعاد متنوع و کیفیت های متفاوت در کابل کشی مورد استفاده قرارمیگیرند. در بسیاری از فضاهای اداری و تجاری که نیاز به کابل کشی وسیع برای نیازهای مختلف زیرساختی وجود دارد، این کار را در پوشش سقف کاذب و بوسیله داکتهای بزرگ فلزی در مراحل پایانی کار بنا انجام میدهند.
رک گذاری:
رک ها فضای مورد نیاز برای قرارگیری روترها و هاب ها را در مسیرهای مختلف یک شبکه کامپیوتری میسر میکنند. این کمد های فلزی در دیتا سنترها با ابعاد غول پیکرشان حضور دارند و گاهی تا چند ده عدد از آن قلب تپنده یک مرکز اطلاعاتی بزرگ را میسازند. از جمله تجهیزات دیگری که در شبکه های داخلی کوچک و متوسط در داخل رک ها جایگذاری میشوند تجهیزات برق اضطراری و یو پی اس است. رک های کوچک تر در بسیاری از دفتار کاری و فضاهای تجاری برای نگهداری هاب سوییچ و مودم مورد استفاده قرارمیگیرند.
داکت کشی جزئی:
داکت کشی همیشه با هدف راه اندازی شبکههای کامپیوتری انجام نمیشود. در بسیاری از محل های تجاری و حتی مسکونی نیاز به سیم کشی یا کابل کشی برای موارد مختلفی مثل خط تلفن جدید، باکس سانترال یا ویدئو پروژکشن بوجود میآید. یکی از بخش های نصب و راه اندازی این موارد برقراری ارتباط بین بخش های مختلف با کابل کشی است. این کابل ها یا در داکتهای قبلی که برای منظورهای دیگر کشیده شده اند گذاشته میشوند یا اینکه نیاز به داکت کشی جدید خواهد بود.
برای نصب و راه اندازی تمام سیستم های حفاظتی امنیتی و اتوماسیون اداری یکی از مهم ترین مراحل، بستر سازی فیزیکی و کابل کشی اصولی آنها است.
قطعات مشترک
پچ پنل چیست ؟
وظیفه اصلی پچ پنل این است که بین نقاط انتهایی کابلهای شبکه و تجهیزات شبکه ای مثل هاب، روتر، … قرار گرفته و به جای اینکه کابلهای شبکه مستقیما” به این تجهیزات وصل بشن از طریق پچ پنل وصل میشوند.
به عبارت دیگه وجودش به هیچ وجه الزامی نیست ولی بکار بردنش در شبکه هایی که در طی زمان گسترش و تغییرات دارن کار رو راحت میکند .
پچ پنل قطعه ای مستطیل شکل است که روی آن به تعداد مشخصی پورت شبکه وجود دارد مثلاً ۲۴ پورت ، ۴۸ پورت و …. در هنگام کابل کشی در هر قسمت از ساختمان چندین سوکت شبکه قرار می گیرد که ممکن است فعلاً بلا استفاده باشند و کاربری از طریق آنها به شبکه متصل نباشد.
اما باید این امکان باشد تا در هنگام افزایش کاربر این سوکت ها را وارد مدار شبکه کرد لذا متخصصان کابل کشی برای حل این مشکل از پچ پنل استفاده می کنند یعنی تمام کابل هایی که به سوکت ها متصل هستند را در یک نقطه که مرکز قرار گیری رک می باشد جمع آوری میکنند و آنها را وارد پچ پنل کرده و شماره گذاری می کنند تا در صورت لزوم هر سوکتی را که میخواهند با یک کابل کوچک شبکه به سوئیچ متصل کنند.
قطعات مشترک
پچ کورد Patch Cord چیست؟
قطعات مشترک