تفاوت سوئیچ های مدیریتی و غیر مدیریتی شبکه بخش اول
آخرین بروزرسانی 2022/05/30 at 12:24 ب.ظ
تفاوت سوئیچ های مدیریتی و غیر مدیریتی شبکه بخش اول
تفاوت سوئیچ های مدیریتی و غیر مدیریتی شبکه بخش اول
چند دهه قبل که ارتباطات حتی به سطح امروز نزدیک هم نبود، امکان اینکه بتوان از راه دور کنترل یک سیستم را در دست گرفت یا بسیاری از منابع را در اختیار کلاینت های دیگر نیز قرار داد، وجود نداشت. اما با گسترش دنیای شبکه و اینترنت، امروزه دسترسی به دنیایی از اطلاعات به سادگی میسر شده است. در واقع به کمک شبکه میتوان منابع مختلف را در شبکه به اشتراک گذاشت و از این طریق هزینه را کاهش و سرعت را افزایش داد. حال چه بخواهیم یک شبکه خانگی داشته باشیم یا یک شبکه اداری، ایجاد یک شبکه میتواند کمکهای بسیاری برای ما داشته باشد. از طرفی برای هم بندی یک شبکه نیز، نیاز به یک سری ابزار و تجهیزات شبکه مثل سوئیچ شبکه، روتر، مودم، هاب و غیره داریم که البته در این مقاله بنا داریم تا منحصرا در مورد ابزار سوئیچ شبکه و تفاوت این سوئیچ ها در بحث مدیریتی و غیر مدیریتی سخن به میان آوریم.
تعریف سوئیچ
یکی از مهمترین ابزارهای ارتباطی شبکه است که تجهیزات مختلف شبکه را به هم مرتبط می سازد. به عنوان مثال اگر بنا دارید تا یک دوربین تحت شبکه داشته باشید و از طریق شبکه و کامپیوتر خود این دوربین را کنترل کنید، با وصل کردن این دوربین به سوئیچ و وارد کردن آی پی آن به دوربین، به تصاویر مربوطه دسترسی خواهید داشت. همچنین اگر قصد دارید تا به کاربران شبکه خود اینترنت بدهید، با اتصال مودم به سوئيچ این امکان برای آنها فراهم خواهد شد. در واقع این مزیت سوئيچ نسبت به ابزاری مثل هاب است که ترافیک مد نظر را فقط به سیستم مد نظر ارسال میکند و امنیت بالاتری را برقرار میسازد. چنین ابزاری برای یک شبکه محلی (شبکه LAN) نیز بسیار مناسب میباشد و میتواند ارسال داده را به صورت هدفمندی، پیاده سازی نماید.
انواع سوئیچ
به طور کلی سوئیچ های شبکه به دو نوع مدیریتی و غیر مدیریتی تقسیم بندی میشوند.
در سوئیچ های مدیریتی یا Managed Switches، به نوعی امکان پیکربندی ايجاد شده تا بتوان عملکرد مد نظر را در شبکه پیاده سازی یا ترافيک شبکه را الویت بندی بندی نمود، به صورتی که اطلاعاتی که خاص تر هستند، امکان جا به جایی با سرعت بالاتر را داشته باشند. اما در سوئیچ های غیر مدیریتی یا Unmanaged Switches این مزایا وجود ندارد و فقط به صورت Plug And Play کار میکند؛ یعنی تنها باید کابل برق آنها را متصل کنید تا تمامی ابزارهای شبکه بدون اعمال تنظیم خاصی با هم ارتباط داشته باشند.
مزایای و معایب سوئیچهای غیر مدیریتی Unmanaged Switches
در سوئیچ های غیر مدریتی از آنجایی که امکان ساپورت پنل مدریتی وجود ندارد، امکان کنترل دادههای شبکه برای شما وجود ندارد و بدین ترتیب نظارت محدود خواهد شد. اما به شما پیشنهاد میکنیم اگر شبکه ای دارید که نیازی به مدیریت دادههای آن نیست و نرم افزارهای مخصوصی نیز در سیستمهای شبکه وجود ندارد، بهتر است از این نوع سوئيچ استفاده کنید تا بتوانید در هزینههای خود صرفه جویی نمایید.
برای مطالعه ی ادامه ی این مطلب به بخش دوم مراجعه فرمایید