Heatsink چیست؛ کاربرد انواع هیت سینک – بخش دوم
Heatsink چیست؛ کاربرد انواع هیت سینک – بخش دوم
Heatsink چیست؛ کاربرد انواع هیت سینک – بخش دوم
هیت سینک مسی
مس را می توان به عنوان بهترین گزینه پس از طلا در ساخت هیت سینک ها دانست. مس به دلیل چگالی بالا و انعطاف پذیری پایینی که دارد، نمی تواند به تنهایی در ساخت هیت سینک ها مورد استفاده قرار گیرد و غالبا به صورت روکش بر روی آلومینیوم به کار می رود.
هیت سینک غیر فعال
هیت سینک غیر فعال و یا پسیو، اجزای مکانیکی ندارد و به همین خاطر می تواند کاملا مورد اعتماد باشد. پسیو در واقع یک رادیاتور ساخته شده از پره های آلومینیومی است که می تواند از طریق جریان هوا گرما را پراکنده سازد.
هیت سینک فعال
هیت سینک فعال یا اکتیو، می تواند منبع تغذیه را بهینه سازد. در صورتی که در ساختار آن فن وجود داشته باشد، به آن HSF یا Heat Skin and Fan می گویند.
هیت سینک CPU یا پردازنده
هیت سینک CPU به منظور کاهش گرما در انواع کامپیوتر و لپ تاپ مورد استفاده قرار می گیرد و در صورتی که این نوع از هیت سینک ها وجود نداشت، کامپیوترها نمی توانستند با سرعت حال حاضر کار کنند. هیت سینک لپ تاپ، کامپیوتر و سرور را می توان به عنوان مهم ترین قطعات در دنیای تکنولوژی دانست. هیت سینک پردازنده توانایی خنک کردن CPU را به هنگام فعالیت های سنگین و اجرای همزمان چندین برنامه دارد. چنانچه این خنک سازی صورت نگیرد، کامپیوترها در اثر گرمای بالا دچار خرابی می شوند.
هیت سینک CPU با نصب بر روی چیپ، از آورهیت شدن چیپ جلوگیری می کند و در سیستم های امروزی، به عنوان مهم ترین قطعه شناخته می شود. در سال های قبل از ۱۹۹۰، استفاده از هیت سینک محدود به کامپیوترهای بزرگ بود، اما پس از آن با وارد شدن پردازنده های سریع تر، این قطعه در تمامی کامپیوترها به عنوان اجزای اصلی قرار گرفت. هیت سینک CPU با دور کردن گرما به سمت Fin ها یا پره ها که سطح بزرگی را فراهم می کنند، سبب کاهش دما می شود. به منظور انتقال گرما بایستی سطح مناسبی بین هیت سینک و CPU برقرار گردد؛ برای این منظور از ماده ای به نام خمیر سیلیکون استفاده می کنند که کاربرد آن باید کاملا متناسب و به اندازه باشد، در صورتی که از حد مطلوب کمتر و یا بیشتر باشد، نتیجه کار بر عکس خواهد بود.
هیت سینک رم
گرمایی که در رم تولید می شود به سبب تغییر حالت ترانزیستورها می باشد. DRAM دارای میلیون ها خازن است و داغ نمی شود، اما تزانزیستورها وظیفه خواندن و نوشتن را بر عهده دارند و خازن ها را رفرش می کنند. با این حال استفاده از هیت سینک در رم لزومی ندارد، چرا که گرمای تولید شده در رم، به قدری نمی باشد که نیازی به پراکنده کردن داشته باشد. کاربرد هیت سینک رم تنها به منظور نمایش برند و جلب مشتری بیشتر با خاص نشان دادن محصول است. هیت سینک های رم آلومینیومی هستند و استفاده از آن باعث خنک تر شدن ماژول های رم می شود.
هیت سینک LED
هیت سینک LED نیز همچون سایر هیت سینک ها سبب پراکنده شدن گرمای ناشی از تابش LED می شود. چنانچه در ساختار LED ها از هیت سینک استفاده نشود، به دلیل گرمای تولید شده در لامپ، فسفر به کار رفته در آن خراب می شود و در نهایت سبب ایجاد نور کم و بی کیفیت و تغییر رنگ نور و کاهش طول عمر لامپ می گردد.