سرور ایستاده

آخرین بروزرسانی 2021/09/05 at 09:56 ق.ظ

سرور ایستاده

سرورهای ایستاده، سرورهایی با پیکر بندی های شاسی همتا هستند که با به کار گیری حداقل اجزاء و نرم افزار ساخته شده اند؛ پس از این، مشتریان enterprise و mid-size می توانند این سرورها را برای فعالیت های بخصوص خود سفارشی کنند. به طور مثال، معمولا در تهیه سرورهای ایستاده از قطعات اضافی مثل کارت گرافیک های پیشرفته، رم بالا یا دستگاه های جانبی استفاده نمی شود.

معمولا مشتریانی که قصد سفارشی کردن سرورهای خود را دارند و می خواهند همواره پیشرفت خود را حفظ کنند، از این نوع سرورها استفاده می کنند. به طر مثال، مشتریان می توانند به سرورهای ایستاده به عنوان سرورهای با اهداف عمومی، سرورهای ارتباطی، سرورهای وب، یا سرورهای شبکه که با استفاده از پروتکل های HTTP یکچارچه می شوند، شکل دهند. مشتریان می توانند نیازهای خود را سفارش داده یا وقتی که سرور به سایت شان رسید، خود این کارها را انجام دهند. یکی دیگر از موارد کاربرد سرورهای ایستاده در تجارت های کوچک است که به یک سرور قدرتمند برای اجرای اپلیکیشن ها و پردازش ها نیاز دارند.

ظاهر بیرونی سرورهای ایستاده مشابه تاورهای دستکتاپ است و درست مانند دسکتاپ ها، دستگاه های ورودی ندارند. فرایندهای نصب چند سرور ایستاده به کیبورد، موس ها و مانیتورهای جداگانه نیاز دارد؛ یا به سوییچ هایی نیاز است که با کمک آن ها بتوان دستگاه های جانبی را به اشتراک گذاشت. این سرورها قادر هستند تا مانند هر نوع سرور دیگری، ظرفیت شبکه را تقسیم کنند.

سرور ایستاده (Tower server) چیست؟

سرور ایستاده ساده‌ترین نوع سرور است و محفظه آن به کیس‌ رایانه‌های شخصی شباهت دارد. معمولا هر محفظه، یک دستگاه سرور محسوب می‌شود و تمام ملزومات سرور را درون خود جای می‌دهد. پس اگر مثلا ده دستگاه سرور لازم داشته باشید، قاعدتا باید ده دستگاه از این محفظه‌ها را کنار یا روی هم بچینید که بدیهی است فضای زیادی اشغال می‌کند. به همین علت، سازمان‌ها و کسب‌وکارهایی که کلاینت‌های زیادی دارند و باید خدمات بیشتری ارائه دهند، معمولا سراغ سرورهای ایستاده نمی‌روند. سرورهای ایستاده عمدتا قدرت محدودتری دارند و ارزان‌ترند، گرچه گونه‌های گران‌قیمتی از آن‌ها نیز تولید می‌شود که از پس انجام چندین کار هم‌زمان و برخی وظایف سنگین برمی‌آیند. سرورهای ایستاده مانند رایانه‌های رومیزی، توسعه‌پذیر هستند. یعنی بسته به نیازهای محیط و نیز ظرفیت محفظه سرور، می‌توان حافظه و منابع پردازشی و ذخیره‌سازی و… آن را کم و زیاد کرد.

شکل ۲٫ سرور ایستاده

مزایای سرورهای ایستاده

  • ارتقا یا سفارشی‌سازی سرورهای ایستاده ساده‌تر است.
  • سرورهای ایستاده معمولا ارزان‌تر هستند.
  • بین اجزای سرورهای ایستاده فاصله بیشتری وجود دارد و زیاد متراکم نیستند. لذا خنک‌ کردن سرورهای ایستاده راحت‌تر و کم‌هزینه‌تر است.

معایب سرورهای ایستاده

  • سرورهای ایستاده فضای زیادی اشغال می‌کنند و مدیریت فیزیکی‌شان مشکل است.
  • سرورهای ایستاده معمولا قدرت کمتری دارند و مناسب محیط‌هایی هستند که کلاینت‌ها و خدمات‌شان محدودتر است.
  • تجهیزات و لوازم جانبی از طریق کابل به سرورهای ایستاده متصل می‌شوند. لذا با افزایش شمار تجهیزات و قطعات هر سرور، شمار کابل‌ها نیز بیشتر و مدیریت‌شان مشکل‌تر می‌شود.

مطالب مرتبط

پاسخی بگذارید