معرفی تجهیزات شبکه برای انواع کسب‌ و کار (سرور، استوریج، روتر، سوئیچ، لپ تاپ و…) – بخش دوم

معرفی تجهیزات شبکه برای انواع کسب‌ و کار (سرور، استوریج، روتر، سوئیچ، لپ تاپ و…) – بخش دوم

معرفی تجهیزات شبکه برای انواع کسب‌ و کار (سرور، استوریج، روتر، سوئیچ، لپ تاپ و…) – بخش دوم

معرفی تجهیزات شبکه برای انواع کسب‌ و کار (سرور، استوریج، روتر، سوئیچ، لپ تاپ و…) - بخش دوم

نقش سوئیچ‌ها در ایجاد شبکه کامپیوتر

یکی از ملزومات مهم دنیای شبکه، سوییچ (Switch) است. سوییچ، سخت‌افزاری است که ارتباط دستگاه‌های مختلف و روتر در یک شبکه محلی را امکان‌پذیر می‌کند. یعنی کلاینت‌های یک شبکه محلی را با یکدیگر مرتبط می‌کند و به آن‌ها اجازه می‌دهد از طریق کابل‌های شبکه و با سرعت زیاد به تبادل اطلاعات بپردازند. اطلاعات در شبکه‌های کامپیوتری به شکل بسته‌ها و فریم‌ها میان گره‌ها مبادله می‌شوند. هر فریم، اطلاعاتی درباره آدرس مبدا و مقصدا دارد. سوییچ‌های لایه دو با توجه به مک‌آدرس موجود در سرآیند مقصد فریم، پورت مقصد را شناسایی می‌کنند و بسته داده‌ای را برای همان پورت ارسال می‌کند. با توجه به این‌که مک‌آدرس‌ها در جدولی به ‌نام مک‌آدرس ذخیره می‌شوند سوییچ‌های لایه دو مشکلی بابت عدم شناسایی دستگاه‌های تحت شبکه ندارند، زیرا اطلاعات تجهیزات متصل به خود را در اختیار دارند. سوییچ‌های لایه سه فرآیند مسیریابی را از طریق آدرس آی‌پی انجام می‌دهند و قادر هستند وظایف مدیریتی را به شکل بهتری انجام دهند.

برندهای متفاوتی در این دسته وجود دارند که از بین آن‌ها می‌توانید برای خرید سوئیچ شبکه دی لینک یا سوئیچ سیسکو اقدام کنید. مزیت دسته اول قیمت مقرون به صرفه و مزیت محصولات دوم، امکان تعمیر سوییچ سیسکو است که در ایران و توسط متخصصین خبره داخلی انجام‌پذیر است.

بررسی الزام وجود روتر در شبکه‌های کامپیوتری

روتر یکی از تجهیزات اکتیو مهم شبکه‌های کامپیوتری است که شرح وظایف بسیار گسترده‌ای دارد. مهم‌ترین وظیفه روتر مسیریابی بسته‌ها و ارسال آن‌ها برای مقصد است. روتر در لایه «شبکه» از مدل مرجع OSI کار می‌کند و در گروه تجهیزات لایه ۳ قرار می‌گیرد. روترها برای ارسال درست بسته‌های اطلاعاتی به مقصد از جدول مسیریابی استفاده می‌کنند. جدولی که آدرس آی‌‌پی گیت‌وی را دارد و بر مبنای آن مسیریابی بسته‌ها برای مقصد انجام می‌شود تا بسته‌ها برای کلاینتی که آدرس آی‌پی را دارد، ارسال شوند. این جدول مسیریابی ممکن است به شکل ایستا توسط مدیر شبکه و یا پویا توسط سرویس‌ها و الگوریتم‌های مسیریابی ساخته شوند.

هر زمان روتر بسته داده‌ای دریافت می‌کند، بسته را درون حافظه موقت خود نگه می‌دارد، آدرس آی‌پی مقصد را بررسی می‌کند و جدول مسیریابی گیت‌وی را جست‌وجو می‌کند تا بتواند بسته را برای گره مقصد ارسال کند. الگوریتم‌های مسیریابی بر مبنای محاسبات پیچیده‌ای سعی می‌کنند، کوتاه‌ترین و بهینه‌ترین مسیر برای ارسال بسته‌ها را انتخاب کنند. به همین دلیل است که روترها مجهز به پردازنده‌های قدرتمندی هستند که این محاسبات را در مدت زمان کوتاه‌تری انجام دهند. به طور کلی خرید روتر می‌تواند به عملکرد بهتر شبکه و افزایش سرعت و کیفیت ارتباطات منجر شود.

معمولاً سرور، استوریج، روتر و سوئیچ مهم‌ترین تجهیزاتی هستند که در ساخت یک شبکه مورد استفاده قرار می‌گیرند. البته نیازهای هر شبکه متفاوت است و باید توسط متخصصین امر بررسی شده و سپس برای تهیه تجهیزات لازم اقدام کنید.

مطالب مرتبط

پاسخی بگذارید